Erhverv

Nu satser de kriseramte grækere på cannabis-produktion

Grækenland satser nu massivt på, at cannabis-produktion kan få de økonomiske tåger til at lette over det kriseramte land.

Grækerne satser nu på, at cannabis-produktion kan hjælpe dem ud af krisen.

Meget har været prøvet for at løse den økonomiske krise i Grækenland.

Nu satser den græske regering på produktion af cannabis.

Ifølge Bloomberg vil den græske regering inden udgangen af denne måned fremsætte lovforslag, som legaliserer dyrkning og eksport af cannabis til medicinske formål.

Angiveligt står investorerne allerede i kø for at poste penge i et kæmpe cannabis-projekt i den nordlige del af landet, der har et klima, som er velegnet til produktion af cannabis.

Ifølge Bloomberg er 10 investorer fra en række lande klar til at skyde op mod 11 mia. kr. i et projekt i Veroia-området. Georgios Zafeiris, der er adm. direktør i selskabet bag projektet, oplyser, at der ventes at blive skabt 2.000 nye arbejdspladser i løbet af to til tre år.

I første omgang er fokus på produktion af cannabis til medicinske formål, men investorerne kan satse på, at den græske regering på lidt længere sigt også vil legalisere cannabis til såkaldt rekreative formål (dvs. fornøjelse).

Den græske landbrugsminister oplyser til Bloomberg, at investorer har udvist betydelig interesse for at investere i cannabisproduktion i Grækenland. Ministeren understreger, at regeringen vil assistere alle projekter, som kan hjælpe væksten i gang.

I Nordamerika har cannabis-produktion de seneste år udviklet sig til en milliardindustri i takt med, at USA og Canada gradvist har legaliseret cannabis.

I begyndelsen omfattede denne legalisering kun cannabis til medicinske formål, men flere og flere delstater i USA har også legaliseret cannabis til rekreative formål, og Canada ventes at følge efter i år.

I Danmark er der 1. januar i år indført en forsøgsordning, som åbner mulighed for produktion af cannabis til medicinske formål.

Flere store projekter er allerede på tegnebrættet, og i mindst to af dem er canadiske investorer involveret sammen med henholdsvis Møllerup Gods og gartneriejeren Mads Pedersen.

Håbet er, at Danmark kan bruges som base for eksport af medicinsk cannabis til resten af Europa.

Nu må de danske investorer imidlertid forberede sig på skærpet konkurrence fra græsk cannabis.

Læs også