Erhverv

Pizzakæde storsælger: Går efter mere end 100 danske restauranter

For fjerde år i træk øgede Domino's Pizza salget i Danmark med mere end 25 pct., viser et nyt regnskab. Kæden påstår nu at være førende i København.

Artiklens øverste billede
Domino's Pizza har en vision om at have mere end 100 restauranter i Danmark, viser et nyt regnskab.

Den store amerikanske pizzakæde Domino's Pizza bliver bare større og større i Danmark.

I det seneste regnskabsår voksede kædens omsætning med 26 pct. til 91,6 mio. kr. Det viser et nyt regnskab fra selskabet bag Domino's-kæden i Danmark, Domino's Pizza Scandinavia.

Det er fjerde år i træk med en voksende omsætning på mere end 25 pct., og samtidig voksede antallet af Domino's-restauranter i regnskabsåret fra 26 til 29.

Domino's påstår desuden i sit regnskab nu at være den største fast food-kæde i København målt på antallet af restauranter.

Både driftsresultatet og det justerede overskud efter skat var bedre end året forinden for kæden. Det justerede overskud endte på 4,5 mio. kr. i 2016/2017.

»Vi tror på, at væksten i salget og indtjeningen, som vi oplevede sidste år, vil fortsætte næste år,« står der i det nye regnskab fra Domino's Pizza Scandinavia, der beskæftiger omkring 650 personer.

Pizzakæden har en langsigtet målsætning om at blive den største fast food-virksomhed i Danmark målt på antallet af restauranter.

Derfor åbner Domino's Pizza op mod otte nye restauranter i Danmark om året, så den endelige vision om at nå mere end 100 restauranter i det danske kan nås, står der i det nye regnskab.

Dog er Domino's heller ikke bleg for at lukke underpræsterende restauranter. Det viste sig i oktober, hvor tre af kædens restauranter og datterselskaber gik konkurs.

Det er ikke kun i Danmark, at Domino's har planer om at have mere end 100 restauranter. For nylig kunne Business Insider fortælle, at Domino's vil åbne mere end 100 nye restauranter i det svenske, primært i Skåne, Stockholm og Gøteborg.

Domino's Pizza har i øjeblikket 30 restauranter i Danmark. Kæden åbnede sin første danske restaurant på Falkoner Allé i København i 1997 og blev i en årrække drevet af forskellige islandske ejere. I midten af 2011 blev selskabet overtaget af den svenske erhvervsmand Gustave Geisendorf.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.