Erhverv

Pizzakæde storsælger: Går efter mere end 100 danske restauranter

For fjerde år i træk øgede Domino's Pizza salget i Danmark med mere end 25 pct., viser et nyt regnskab. Kæden påstår nu at være førende i København.

Domino's Pizza har en vision om at have mere end 100 restauranter i Danmark, viser et nyt regnskab. Foto: Nikki Fox/Daily News-Record via AP.

Den store amerikanske pizzakæde Domino's Pizza bliver bare større og større i Danmark.

I det seneste regnskabsår voksede kædens omsætning med 26 pct. til 91,6 mio. kr. Det viser et nyt regnskab fra selskabet bag Domino's-kæden i Danmark, Domino's Pizza Scandinavia.

Det er fjerde år i træk med en voksende omsætning på mere end 25 pct., og samtidig voksede antallet af Domino's-restauranter i regnskabsåret fra 26 til 29.

Domino's påstår desuden i sit regnskab nu at være den største fast food-kæde i København målt på antallet af restauranter.

Både driftsresultatet og det justerede overskud efter skat var bedre end året forinden for kæden. Det justerede overskud endte på 4,5 mio. kr. i 2016/2017.

»Vi tror på, at væksten i salget og indtjeningen, som vi oplevede sidste år, vil fortsætte næste år,« står der i det nye regnskab fra Domino's Pizza Scandinavia, der beskæftiger omkring 650 personer.

Pizzakæden har en langsigtet målsætning om at blive den største fast food-virksomhed i Danmark målt på antallet af restauranter.

Derfor åbner Domino's Pizza op mod otte nye restauranter i Danmark om året, så den endelige vision om at nå mere end 100 restauranter i det danske kan nås, står der i det nye regnskab.

Dog er Domino's heller ikke bleg for at lukke underpræsterende restauranter. Det viste sig i oktober, hvor tre af kædens restauranter og datterselskaber gik konkurs.

Det er ikke kun i Danmark, at Domino's har planer om at have mere end 100 restauranter. For nylig kunne Business Insider fortælle, at Domino's vil åbne mere end 100 nye restauranter i det svenske, primært i Skåne, Stockholm og Gøteborg.

Domino's Pizza har i øjeblikket 30 restauranter i Danmark. Kæden åbnede sin første danske restaurant på Falkoner Allé i København i 1997 og blev i en årrække drevet af forskellige islandske ejere. I midten af 2011 blev selskabet overtaget af den svenske erhvervsmand Gustave Geisendorf.

Læs også