Erhverv

Stor pizzakæde lader flere danske restauranter gå konkurs

Tre af Domino's-kædens danske restauranter er netop gået konkurs. To af restauranterne er lukket.

To af Domino's Pizza-kædens danske restauranter er lukket for nylig. Foto: Cecile Smetana

Domino's Pizza har i de seneste år fået bedre og bedre fat i danskerne.

I hvert fald sælger den store amerikanske pizzakæde flere pizzaer i Danmark end nogensinde og kunne tidligere på året fremvise sit bedste resultat herhjemme nogensinde.

Men alt er ikke fryd og gammen for pizzakæden, da den netop har måttet se tre af sine datterselskaber blive erklæret konkurs ved Skifteretten i Roskilde.

Det handler om datterselskaberne, der står bag restauranterne i henholdsvis Hillerød, Bagsværd og Næstved. De to førstnævnte restauranter er nu lukket, mens restauranten i Næstved flytter i nye lokaler.

Carsten Kjems Falk, der er adm. direktør i The Scandinavian Pizza Company, som står bag Domino's Pizza i Danmark, forklarer i en skriftlig udtalelse til Finans, at kæden har en strategi om at overvåge alle restauranter og om nødvendigt lukke underpræsterende restauranter.

»Vores strategi for underpræsterende butikker er at overvåge både på driftsmæssige og økonomiske resultater, og hvis standarder ikke er opfyldt, bliver de først genoprettet, og hvis der ikke er nogen forbedring, kan de lukke,« skriver han til Finans.

Selskaberne bag Domino's-restauranterne i Hillerød, Bagsværd og Næstved havde alle underskud i det senest offentliggjorte regnskab.

Men hvor der bliver lukket restauranter, bliver der også åbnet nye.

Carsten Kjems Falk fortæller, at kæden netop har åbnet sin tredje restaurant i Aarhus, og at en fjerde åbner i byen inden årets udgang.

»Vores strategi er at åbne omkring seks nye butikker om året, som vi har gjort historisk,« skriver han.

Domino's Pizza har i øjeblikket 29 restauranter i Danmark. Kæden åbnede sin første danske restaurant på Falkoner Allé i København i 1997 og blev i en årrække drevet af forskellige islandske ejere. I midten af 2011 blev selskabet overtaget af den svenske erhvervsmand Gustave Geisendorf.

BRANCHENYT
Læs også