Erhverv

Teslas mareridt fortsætter: Ny og "billig" model forsinkes igen

I november kunne Elon Musk fortælle om massive produktionsproblemer for Tesla Model 3. Disse problemer er Tesla endnu ikke kommet til livs, skriver CNBC.

Elon Musk, topchef i Tesla, præsenterer her virksomhedens Model 3, der er billigere end tidligere modeller. Foto: AP/Andrej Sokolow

Produktionen af Teslas Model 3 har bestemt ikke kørt på skinner.

I november sagde Tesla-topchef Elon Musk, at virksomheden »var strandet i et produktionshelvede« med Model 3 og ikke kunne levere biler til kunderne som forventet.

Nu kan det amerikanske medie CNBC så fortælle, at Tesla stadig har store problemer med produktionen af Model 3, som koster lidt over 200.000 kr. og dermed er billigere end tidligere Tesla-modeller.

Ifølge CNBC har Tesla-ansatte på den såkaldte Gigafactory i Nevada været nødsaget til at producere Model 3-batterier i hånden og har måttet låne medarbejdere fra leverandøren Panasonic til at hjælpe med opgaven.

Det betyder, at de mere end 400.000 personer, der har bestilt en Model 3, kan forvente yderligere forsinkelser på leveringen af bilen, fordi produktionen altså ikke er fuldt ud automatiseret.

En talsmand fra Tesla afviser over for CNBC produktionsproblemerne.

I tredje kvartal af 2017 lovede Tesla at levere 1.600 Model 3 til kunderne. Det tal endte på 220. I alt er der sendt 2.000 Model 3 ud til kunderne, og ingen af dem er de billigste standardmodeller.

Tesla offentliggjorde i november et underskud på 9,5 mia. kr. for 2017's første ni måneder.

For nylig meldte Tesla ud, at Elon Musk ikke får løn de næste 10 år, hvis ikke Tesla når 12 delmål og vokser med 600 mia. dollars, svarende til 3.600 mia. kr., i markedsværdi i perioden.

Læs også