Erhverv

Erhvervsmand køber en hel ø med tilhørende gård

En fynsk erhvervsmand har købt hele Siø, der ligger i det sydfynske øhav. Planen er at dyrke majs på hele øen.

Siø i det sydfynske øhav er nu købt af erhvervsmanden Kurt Brusgård Poulsen.
Foto: Landbrugsmæglerne

Det er kun en lille kreds af danskere, der kan prale af, at de ejer deres helt egen ø. Nu er kredsen blevet udvidet med den fynske erhvervsmand Kurt Brusgård Poulsen.

Ifølge Fyns Amts Avis har Kurt Brusgård Poulsen netop købt hele øen Siø, der ligger i det sydfynske øhav mellem Tåsinge og Langeland.

Med i handlen følger hele Siø på 132 hektar samt 20 hektar på Tåsinge. Køber overtager også selve Siøgård med tilhørende svinestalde og stuehus samt syv udlejningsejendomme på øen.

Den nye ejer af Siø, Kurt Brusgaard Poulsen, har i forvejen en stor kvægbedrift med 1.400 køer på Tåsinge og oplyser til Fyns Amts Avis, at det er planen at bruge hele Siø til produktion af majs.

Kurt Brusgaard Poulsen er derudover involveret i en række andre virksomheder. Han er således medejer af blandt andet Stål & Plast A/S, SP-Power ApS, Lillebælt Undervogns Center ApS, Fællinggaard Gartneri, Fynske Specialiteter ApS samt en række andre virksomheder. Ejerskaberne er konsolideret op i selskabet Kurt Poulsen ApS, der har en egenkapital på 141 mio. kr.

Siø har været i den samme families eje siden 1921, men blev sat til salg i 2015 af den daværende ejer landmand Jørgen Poulsen på grund af sygdom i familien.

Siø er brofast med både Tåsinge og Langeland.

Læs også