Erhverv
BREAKING

Byggegigant fyrer 100 medarbejdere og nedlægger stillinger

En nedgang i ordrene har fået MT Højgaard til at fyre en stribe medarbejdere.

MT Højgaard skærer i antallet af medarbejdere. Arkivfoto: Annelene Petersen   Foto: Annelene Petersen

Den danske byggerigigant MT Højgaard A/S har tirsdag gennemført en større sparerunde, som har kostet en række medarbejdere jobet. MT Højgaard A/S, der er moderselskab i MTH Group, har fyret 100 funktionærer og nedlagt 60 stillinger.

Alt sammen i den danske del af forretningen, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Fyringsrunden har fundet sted for at »tilpasse kapaciteten til den nuværende ordrebeholdning og de forventede opgaver i 2018 og som følge af tre konkrete ordreudfald ultimo 2017.«

»Vi havde gearet organisationen til et højere aktivitetsniveau end det, vi nu forventer at få i 2018. Derfor har vi overskydende kapacitet, og det gør vi op med for at sikre lønsomheden. Vi er kede af at skulle sige farvel til en række kompetente og engagerede kollegaer og støtter dem med at komme godt videre i deres karriere,« udtaler Torben Biilmann, der er adm. koncerndirektør i MT Højgaard A/S.

MT Højgaard A/S oplyser, at fyringerne ikke påvirker resultatet for 2017. MT Højgaard A/S fastholder således forventningerne til regnskabet for 2017, der bliver offentliggjort den 22. februar.

Det seneste kvartalsregnskab viste, at MT Højgaard en stigende omsætning på næsten 2 mia. kr. i tredje kvartal 2017, men fremgangen på toplinjen blev ikke vekslet til et overskud på bundlinjen. MT Højgaard A/S kom således ud af tredje kvartal med et resultat efter skat på minus 57 mio. kr.

MT Højgaard-koncernen består af virksomhederne MT Højgaard, Enemærke & Petersen, Lindpro, Scandi Byg og Ajos samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth. Koncernen beskæftiger mere end 4.000 medarbejdere.

Læs også