Erhverv

Bezos, Buffett og storbank slår sig sammen: Vil skabe sundhedskæmpe

Legendarisk investor, verdens rigeste mand og en af verdens største banker går i direkte clinch med det amerikanske sundhedssystem.

Amazon-topchef Jeff Bezos Foto: Reed Saxon

Amazon, Berkshire Hathaway og JPMorgan Chase. Jeff Bezos, Warren Buffett og Jamie Dimon.

Det er markante kræfter, der nu kaster sig ind bag et selskab, der ifølge en række amerikanske medier skal »disrupte« det amerikanske sundhedssystem.

Først og fremmest tager de tre kæmpeselskaber sigte på at sikre egne ansatte, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskaberne.

»De markant stigende omkostninger fra sundhedssystemet er som en sulten bændelorm for den amerikanske økonomi. Vores gruppe kommer ikke til problemet med klare svar. Men vi accepterer heller ikke, at problemet er uundgåeligt. I stedet deler vi en tro på, at ved at samle vores kollektive ressourcer bag landets bedste talenter kan man over tid både stoppe stigningerne i udgifterne og samtidig sikre højere patienttilfredshed og bedre resultat,« lyder det i meddelelsen fra Berkshire Hathaways Warren Buffett

Planerne er dog endnu på et meget tidligt stadie - der er hverken fundet en ledelse, et hovedkvarter endsige et navn til den fælles indsats fra de tre amerikanske selskaber, der indtil videre ledes af en repræsentant for hvert firma.

Ifølge New York Times har bare planen dog straks leveret en gedigen kæberasler til aktiekurserne for flere af de største amerikanske selskaber på sundhedsmarkedet. I handlen inden markederne åbner i USA er fx UnitedHealthcare ifølge NYT nede med 5 pct., mens et af de største forsikringsselskaber på markedet, Anthem, står til et fald på 3,5 pct.

Læs også