Erhverv

Millioninvestering i Tivoli: Åbner for første gang om vinteren

Tivoli har investeret over 10 mio. kr. i sin nye vintersæson, der åbner fredag. Direktøren vil gøre Danmarks største turistattraktion til en helårsforretning.

Fredag åbner Tivoli for en vintersæson for første gang nogensinde. Foto: Lasse Salling/Tivoli.

Fredag åbner ”Vinter i Tivoli” - havens første vintersæson nogensinde. Ifølge den administrerende direktør i Tivoli, Lars Liebst, vil Tivoli med en investering på 10 mio. kr. gøre haven til en helårsforretning.

»Men vi skal ikke være åben hele året. Det kan ikke lade sig gøre, blandt andet fordi vi jo skal bruge tid på at klargøre til vores sæsoner,« siger Lars Liebst til standby.dk.

Det er første gang i Tivolis 175-årige historie, at man åbner for en vintersæson. Sæsonen kommer til at løbe fra den 2. til 25. februar. Den nye sæson kommer dermed også til at inkludere skolernes vinterferie, det kinesiske nytår, fastelavn samt Valentinsdag.

Lars Liebst vil dog ikke komme nærmere ind på, hvor mange gæster han forventer i den kommende vintersæson.

»Men jeg er glad for, at vi har åbent. Dermed står for eksempel udenlandske turister ikke og kigger ind på et lukket Tivoli,« siger han.

Til den nye vintersæson er der bl.a. blevet bygget en 15 meter høj "Tivoli iglo" med en diameter på 30 meter. Her kan yngre gæster boltre sig på rutsjebaner, klatrevægge og lege sneboldkamp.

Ved Tivoli-søen har den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson desuden kreeret 33 lamper, der kommer til at svæve mellem træerne langs søen. 

Til standby.dk fortæller Lars Liebst samtidig, at det går særdeles godt for det eksklusive Nimb Hotel, der ejes og drives af Tivoli A/S. Nimb-bygningen, der huser flere restauranter og spisesteder, omsætter på årsbasis for over 100 mio. kr.   

»Det går fantastisk godt for Hotel Nimb, vi ser en enorm interesse. Ved at hotellet er blevet større med flere værelser, er vi også begyndt at tiltrække flere firmakunder, der har behov for en del værelser mere, end hvad vi før kunne tilbyde,« siger direktøren.

I 2017 havde Hotel Nimb i snit en belægning på omkring 90 procent. Ligesom med vintersæsonen vil Tivoli-direktøren ikke give noget bud på antallet af forventede hotelgæster i 2018.

»Men vi er fortrøstningsfulde, som man siger på godt jysk.«

Tivoli er i dag Danmarks største turistattraktion med 4,6 mio. gæster i 2016, hvoraf ca. en tredjedel af gæsterne er turister. Tivoli inkl. lejere omsatte i 2016 for 1,3 mia. kr. og havde et resultat før skat på 96,3 mio. kr.

I de første ni måneder af 2017 lagde 9 pct. færre gæster vejen forbi haven end året før.

Regnskabet for 2017 offentliggøres 16. marts.

Læs også