Erhverv

Kendt butikskæde mangedobler overskuddet: Vil droppe børnetøj

Bahne-koncernen vil rette fokus på sine kernekunder.

Bahne-kæden består af 19 butikker landet over. 
Foto: Jyllands-Posten

Den familieejede butikskæde Bahne, der har 19 butikker rundt om i landet, har haft et tilfredsstillende år.

Et nyt regnskab fra koncernen Bahne Sørensen A/S, som står bag Bahne-butikkerne, viser, at overskuddet i 2016/2017 landede på cirka 10 millioner kr. efter skat.

Det er en markant forbedring fra året før, da den kendte mode-, design-, og boligkæde fik et overskud på knap 1,5 mio. kr.

Ifølge Troels Bahne, finansdirektør i Bahne Sørensen A/S, skyldes den øgede omsætning et øget fokus på kunderne i butikkerne samt de Bahne-ejede brands som Margit Brandt, Miss Etoile og What about us.

I 2018 vil koncernen rette fokus på sine kernekunder, der primært er kvinder. Det betyder, at børnetøjet kommer til at udgå fra Bahnes sortiment, og i stedet bliver erstattet af et sortiment med større fokus på forkælelse og kvinder.

Processen forventes afsluttet i løbet af foråret 2018.

Bahne-koncernen nåede omsætningsmæssigt et rekordhøjt niveau i 2016/17 på 427 mio. kr. Det er en stigning på 24 mio. sammenlignet med regnskabsåret 2015/2016.

Af ledelsesberetningen i regnskabet fra Bahne Sørensen fremgår det, at »ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende« og at der »i det kommende regnskabsår forventes et tilsvarende acceptabelt resultat«.

Bahne-familien ejer koncernen, der bærer familiens navn. Det hele begyndte for omkring 50 år siden, da Ellen og Jørgen Bahne Sørensen åbnede den første butik i Slagelse.

Jørgen Bahne Sørensen døde sidste år efter kortere tids sygdom. Han overlod driften af virksomheden til familiemedlemmerne Troels og Jacob Bahne for år tilbage. 

Bahne har ingen nuværende planer om at åbne flere butikker.

BRANCHENYT
Læs også