Erhverv
0

Rekordårene er slut: Cinemaxx tjener færre penge

Cinemaxx Danmark oplever et lavere overskud i regnskabsåret 2017. De danske biografer har generelt oplevet nedgang i år, mener formand for brancheforening.

IMAX-salene er en af de metoder, Cinemaxx bruger til at  tiltrække publikum. Salen skal med enestående lyd og stor skærm tilbyde biografgængeren noget ekstra. 
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Efter en række år med rekordstore overskud trækker skyerne ind over Cinemaxx.  Kæden, der har biografer i København, Odense og Aarhus, har for første gang i en årrække oplevet et fald i 2017.

Det viser et nyt regnskab fra biografkæden.

I regnskabsåret 2016/2017 havde Cinemaxx Danmark et overskud efter skat på 21,2 mio. kr., næsten 7,5 mio. kr. lavere end året før. Samtidig faldt egenkapitalen fra 36,3 mio. kr. til 35,3 mio. kr. i løbet af året.

2017 var præget af populære film som "Dunkirk", "Beauty and the beast" og "Grusomme mig 3". Og selvom 478.000 nåede at se publikumsfavoritten "Star Wars-The Last Jedi" før d. 1 januar, har det tilsyneladende ikke været nok til at kunne matche filmene fra 2016.

»Det er klart, at vi som virksomhed bliver nødt til at arbejde ud fra de produkter, der er tilgængelige. Vi er dog tilfredse med den del, vi har taget fra markedet i år,«  siger Kim Brochdorf, Cinemaxx Danmarks administrerende direktør.

Ifølge DB, brancheforeningen for landets biografer, har billetsalget i de danske biografer oplevet en nedgang på 7 pct. i forhold til sidste år. Der er i alt blevet solgt 12,5 mio. billetter i løbet af 2017.

»Filmindustrien er ikke et udtryk for et dagligt forbrug ligesom tandpasta og mad. Billetsalget kommer altid an på, hvilke film vi får tilbudt at vise. En stor film kan ændre et gennemsnitsår til et rekordår. Sådan er det i showbusiness,« siger Kim Pedersen, formand for Danske Biografer.

Filmåret 2018 vil byde på film som "Jurassic World 2: Fallen Kingdom", "Deadpool 2" og Jussi Adler Olsens "Journal 64".

Cinemaxx-kæden stammer fra Tyskland, men gik for lidt over 17 år siden ind på det danske marked. Cinemaxx har Københavns to største biograflærreder, og Jyllands to største lærreder. Alle Cinemaxxs biografer er tilknyttet butikscentre.

Cinemaxx har ingen aktuelle planer om at åbne flere biografer.

BRANCHENYT
Læs også