Erhverv

Ny Danica-direktør skruer op for aktivt ejerskab med ATP

Med en af de største ejendomshandler i årtier – ATP's køb af halvdelen af Danicas portefølje af butikscentre – indvarsles en mere offensiv strategi med meget aktive ejere, siger Danicas nye ejendomsdirektør André Scharf i et interview med EjendomsWatch, hvori der skitseres nye investeringer.

Foto: Michael Hansen

Et betydeligt milliardbeløb har Danica netop indkasseret efter at have gennemført en af de største ejendomshandler i årtier – salget til ATP af halvparten af Danicas portefølje af 16 shoppingcentre til en pris af knap syv mia. kr. Centrene over hele landet har et samlet areal på 400.000 kvm og 1100 lejemål, som årligt besøges af 60 mio. kunder.

Men spørger man André Scharf, ejendomsdirektør i Danica siden efteråret 2017, kommer pengene ikke til at samle støv i den Danske Bank-ejede pengetank: Handlen med ATP er udtryk for en klar vilje til at satse mere inden for butikscentre, men fremover med en bedre balanceret portefølje, hvor de 16 centre ikke længere fylder over halvdelen af Danicas eksponering i ejendomme...

BRANCHENYT
Læs også