Erhverv

Rig flyfamilie tjener penge for 40. år i træk

Men både omsætningen og indtjeningen falder i Sun-Air.

Kristoffer Sundberg, adm. direktør i Sun-Air. Foto: Katrine Marie Kragh.

Det danske luftfartsselskab Sun-Air, der er ejet af familien Sundberg, er stadig i stand til at tjene penge, selvom konkurrencen i luftfartsbranchen er benhård.

For 40. år i træk er det familieejede selskab kommet ud med overskud, viser et nyt regnskab. I 2017 tjente Sun-Air 2,9 mio. kr. efter skat. Det er tilfredsstillende, lyder det fra adm. direktør og medejer Kristoffer Sundberg.

»Resultatet kunne have været højere, men vi har taget et tab i forbindelse med en investering i et projekt med ruteflyvninger ud fra Bremen, ligesom lukning af ruten mellem Billund og München har været nødvendig,« udtaler han i en pressemeddelelelse.

Sun-Air har hovedsæde i Billund og beskæftiger over 200 ansatte. Flyselskabet omsatte sidste år for 429 mio. kr., hvilket er en tilbagegang fra året før. Det samme er overskuddet.

For få år siden tjente Sun-Air i omegnen af 40 mio. kr. årligt. Nu er indtjeningen langt mindre.

Ikke desto mindre har luftfartsselskabet over årene sikret ejerfamilien en større formue. Egenkapitalen i Sun-Air er på over 100 mio. kr.

Det var ægteparret Niels og Gunhild Sundberg, der i 1978 grundlagde Sun-Air. Parret har fire børn, hvoraf Kristoffer Sundberg er adm. direktør. Den post overtog han fra sin far i august, da Sun-Air gennemførte et generationsskifte. Da blev Niels Sundberg i stedet bestyrelsesformand.

Niels Sundberg ejer fortsat 90 pct. af aktierne i selskabet, mens Kristoffer Sundberg har 10 pct.

Sun-Air flyver i dag fra Billund til bl.a. London City, Manchester, Düsseldorf, Bergen og Oslo. Derudover har selskabet ruter fra Aarhus til Oslo, Stockholm og Gøteborg og fra Aalborg til Oslo.

Charterflyvning foregår under brandet JoinJet, der ligesom Sun-Air  har base i Billund. JoinJet arrangerer individuelle flyvninger for eksempelvis VIP's, virksomheder, bands, sportsklubber og ambulanceflyvning på verdensplan.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også