Erhverv

Rengøringsbossen viser sig stadig på gulvet - gør rent klokken 4 om natten

Stifteren og storaktionæren Birgit Aaby forsøger at vise medarbejderne hos Combi Service respekt ved selv at hive rengøringshandskerne frem, fortæller hun i en podcast.

Birgit Aaby er blandt de fem investorer i DR-programmet "Løvens Hule". Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Birgit Aaby har så mange penge, at hun sommetider har svært ved at finde ud af, hvad hun skal gøre af dem. Sådan ser det i hvert fald ud, når den 49-årige stifter af rengøringsselskabet Combi Service optræder på fjernsynet i bedste sendetid som en af investorerne i DR-programmet "Løvens Hule".

I øjeblikket har hun skudt penge i flere end 20 selskaber - senest rejsebureauet Travel Sense og madspildsappen Too Good To Go. Ligesom Birgit Aaby overser en andel på 80 pct. af Combi Service, der tæller 250 medarbejdere og kom ud af 2016 med et overskud før skat på 6 mio. kr.

Alligevel arbejder rengøringsbossen - som hun kaldes - stadig på gulvet fra tid til anden i det selskab, hun stiftede i midten af 1990'erne og anførte frem til 2006. I podcasten "Go Little" med Morten Resen fortæller Birgit Aaby, at hun forsøger at motivere medarbejderne ved at rose dem, tale ordentligt til dem og altså vise sig i blandt dem af og til.

»Jeg var eksempelvis ude at gøre rent på Den Blå Planet lørdag nat klokken 4. Det var helt åndssvagt. Men det gør jeg for at give dem noget respekt,« forklarer Birgit Aaby i den timelange podcast.

Temaet for interviewet er, hvordan hun vil forklare sin egen succes som iværksætter.

»Jeg er rigtig god til at motivere mine medarbejdere. Jeg roser dem. Jeg har jo folk, der kommer fra absolut ingenting. Når de har været hos mig, bliver de faktisk ret dygtige. I stedet for at sige "det duer ikke", siger jeg "kan du ikke hjælpe mig". Det handler om at tale til hinanden med respekt,« siger Birgit Aaby, som ikke er bange for at overdrive sin ros.

»Hvis du hviler i dig selv som chef, så er det ikke svært at fremhæve dine medarbejdere. Men i 9 af 10 tilfælde oplever jeg, at cheferne er for usikre.«

Læs også