Erhverv

Kendt våbenmærke tæt på konkurs - går i betalingsstandsning

Våbenfabrikanten Remington, der er en af verdens ældste og mest kendte, balancerer på afgrunden.

Remington beskæftiger cirka 3.500 ansatte. Her ses virksomhedens fabrik i New York. AP Photo/Mike Groll

En af verdens ældste og mest kendte våbenproducenter, amerikanske Remington, er i store økonomiske vanskeligheder og søger nu i ly for kreditorerne i et forsøg på at redde sig.

Det skriver CNN Money.

Den mere end 200 år gamle våbenmager har søgt om konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-konkursregler. Det svarer til det, man herhjemme kender som betalingsstandsning.

Ved at søge om konkursbeskyttelse kan Remington med sine 3.500 ansatte fortsætte driften, uden at kreditorerne kan sætte en stopper for det.

Planen er, at Remington skal have nedbragt sin gæld med over 4 mia. kr. og hente ny kapital, oplyser selskabet. Når rekonstruktionen er gennemført, vil Remingtons ejer, kapitalfonden Cerberus Capital Management, opgive sit ejerskab, siger en talsperson til CNN Money.

Historien om Remington går helt tilbage til 1816. Da byggede Eliphalet Remington den bøsse, som skulle blive grundstenen til den nu konkurstruede milliardvirksomhed.

I 2016, da Barack Obama var præsident, steg salget af våben i USA til rekordhøjder. Våbenlobbyen frygtede, at Hillary Clinton ville vinde præsidentvalget og indføre strammere lovgivning.

Men efter at Donald Trump vandt, er salget dykket. Amerikanerne frygter ikke længere for, at der vil komme begrænsninger på deres våbenkøb.

Og den nedgang i salget har - udover Remington - også ramt flere andre store våbenproducenter såsom Smith & Wesson, Storm Ruger og Vista Outdoor, skriver CNN Money.

Remington har desuden været gennem flere retssager på grund af funktionsfejl i sine geværer. Selskabet blev også anklaget for medvirken til massedrab efter nedskydningen af elever på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, i 2012.

Her blev der anvendt et Bushmaster-gevær, som Remington producerer.

Remington beskæftiger cirka 3.500 ansatte. Udover egen produktion af jagtrifler, revolvere, andre skydevåben og ammunition lægger firmaet navn til en række andre produkter inden for jagt og skydning fremstillet af andre firmaer.

Læs også
Top job