Erhverv

Medie: Kapitalfond hyrer storbank til salg af Flying Tiger-kæde

Ifølge Bloomberg har kapitalfonden EQT hyret den amerikanske bank Morgan Stanley ind til at sælge forretningskæden Flying Tiger.

Tiger-kæden kan være på vej til at blive solgt. Foto: Katrine Marie Kragh

Kapitalfonden EQT's salg af Tiger-kæden ser ud til at være rykket et skridt nærmere.

Prisen for hele Tiger skulle nu lyde på 1 mia. dollars, altså ca. 6 mia. danske kr., ifølge Bloomberg. EQT betalte ca. 1,5 mia. kr. for 70 pct. af aktierne i 2013.

I hvert fald har fonden nu ifølge Bloomberg hyret den amerikanske storbank Morgan Stanley ind til salgsprocessen, som Berlingske for lidt mere end to uger siden beskrev så småt er undervejs.

»EQT tester, om Tiger med nye og bedre nøgletal skal sælges nu. De føler sig lidt frem, men markedet er med dem. Der er generelt god appetit på opkøb. Spørgsmålet er, om der er en køber til en detailvirksomhed som Tiger, eller om den skal forsøges børsnoteret,« lød det ifølge avisen fra en kilde med kendskabs til EQT's overvejelser om sagen.

Flying Tiger-kæden løb i 2016 ind i visse udfordringer med sine vækstplaner, men ifølge Berlingske skulle de endnu ikke offentliggjorte tal for 2017 altså være så meget bedre, at EQT gør sig forhåbninger om et salg.

Tiger hentede i løbet af det forgangne år stifteren Lennart Lajboschitz, der stadig ejer knap 30 pct. af virksomheden, tættere tilbage på ledelsen, og udskiftede adm. direktør Xavier Vidal med Berlingske-topchefen Mette Maix.

Samtidig har EQT snart haft Tiger i sin portefølje så længe, at et salg er lige oppe over i kapitalfondsmodellen.

Læs også