Erhverv

Lennart med den krøllede hjerne kan score 2 mia. kr.

Et salg af butikskæden Flying Tiger Copenhagen vil forgylde stifter Lennart Lajboschitz - for anden gang.

Lennart Lajboschitz er ikke længere involveret i den daglige drift af Flying Tiger Copenhagen, men han sidder i bestyrelsen.  Foto: Niels Hougaard

Han tjente i omegnen af 1,5 mia. kr., da han i 2013 solgte sit livsværk, butikskæden Tiger, til kapitalfonden EQT.

Nu står erhvervsmanden Lennart Lajboschitz til at indkassere endnu en milliardgevinst. Det skriver Børsen.

Tiger-kæden, nu kendt som Flying Tiger Copenhagen, har netop hyret den amerikanske storbank Morgan Stanley til at stå for et salg af virksomheden. Salget vil, ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, værdisætte Flying Tiger Copenhagen til cirka 6 mia. kr.

Og da Lennart Lajboschitz fortsat ejer 28 pct. af aktierne i butikskæden, står han til en jackpot på knap 2 mia. kr.

»Jeg vil helst ikke udtale mig om salgsprocessen. Jeg er med i bestyrelsen, men ellers ved jeg ikke, hvad der konkret sker,« siger Lennart Lajboschitz fra sin ferie i Thailand til Børsen.

Kræmmeren med den krøllede hjerne åbnede sammen med sin hustru den første Tiger-butik i 1995. Butik nummer to åbnede, fordi svigerinden skulle have et sommerferiejob.

Da parret i 2013 solgte størstedelen af deres livsværk til EQT - og blev milliardærer - var Tiger-kæden vokset til over 300 butikker i 20 lande. Og den er kun blevet større siden da.

De senere år har dog også budt på vigende salg og vækst alene trukket af nye butiksåbninger. Topchefen Xavier Vidal blev sidste år fyret og erstattet af den tidligere Føtex- og Berlingske-topchef Mette Maix.

Hun har, ifølge Børsens oplysninger, lykkedes med at vende forretningen til igen at være et attraktivt salgsemne.

Lennart Lajboschitz er ikke længere involveret i den daglige drift af Flying Tiger Copenhagen, men han sidder i bestyrelsen. Den milliardformue, han tjente på at sælge butikskæden, har han bl.a. brugt på at investere i aktier og ejendomme.

Hvorvidt han vil forblive som medejer af Flying Tiger Copenhagen ved et salg, har han endnu ikke gjort sig tanker om, siger han til Børsen.

Den 70-årige milliardær har tidligere udtalt, at han betragter sig mere som antropolog end forretningsmand. I sine unge dage havde han forskellige småjob, bl.a. som pædagog og bordtennistræner, inden han lærte at drive forretning ved at sælge paraplyer på kræmmermarkeder.

Udseendet afslører heller ikke, at Lennart Lajboschitz er en hovedrig forretningsmand. Han er mest til strikkede trøjer, åbne skjorter og afslappet fodtøj, har han tidligere fortalt.

BRANCHENYT
Læs også