Erhverv
0

Dansk Supermarked får kritik af ansatte: »Ikke en sund arbejdskultur«

Nuværende og tidligere ansatte bedømmer i ny evaluering arbejdsmiljøet i supermarkedskæden. Virksomheden genkender ikke selv kritikken.

Dansk Supermarked får to ud af fem mulige stjerner fra medarbejdere i ny arbejdsevaluering. Foto: Jonas Olufson

Dansk Supermarked, der bl.a. står bag Netto, Føtex og Bilka, bliver kritiseret af tidligere og nuværende ansatte for at have et dårligt arbejdsmiljø.

Det skriver Avisen.dk.

Et nyt område på jobportalen Jobindex.dk giver medarbejdere og tidligere medarbejdere mulighed for at evaluere arbejdspladser. Her scorer Dansk Supermarked noget nær dumpekarakter på parametrene 'Arbejdsmiljø og balance' og 'Karrieremuligheder'.

I gennemsnit har Dansk Supermarked overordnet scoret to ud af fem mulige stjerner fordelt på 125 evalueringer fra brugerne. Når man kigger på koncernens individuelle kæder ser billedet dog lidt anderledes ud, da Føtex f.eks. scorer fire stjerner.

»Uendeligt mange interessetimer. Mange går ned med stress, og der er dårligt beredskab til at håndtere det. Utroligt, at det fortsat er muligt at rekruttere medarbejdere,« står der i en af evalueringerne på sitet.

En anden bruger skriver:

»Ikke en sund arbejdskultur - alt for meget pres og for mange 'interessetimer', som det bare forventes, at man gør. Ingen respekt for medarbejdernes work-life balance. Meget dårlig kompensation for indsatsen.«

Lasse Lippert Laursen, formand for medlemmerne af Landsklubben Dansk Supermarked, der repræsenterer medlemmer af fagforbundet HK Handel, nikker genkendende til, at balancen mellem arbejde og fritid er svær i Dansk Supermarked.

»En mellemleder og leder i Dansk Supermarked er garanteret ret mange arbejdstimer til en forholdsvis lav løn. Grunden til, at interessetimer eksisterer, er, at Dansk Supermarked er en virksomhed, hvor man kan komme fra bund til top. Det ligger lidt i det, at hvis man har muligheden for at komme frem, så er det sådan, det er. Jeg synes ikke, at det er i orden, men det er virkeligheden,« siger han til Avisen.dk.

På Jobindex kan medarbejdere bedømme en arbejdsplads ud fra de seks kriterier 'ledelse', 'kultur og mening', 'karrieremuligheder', 'arbejdsmiljø og balance' og 'samarbejde og relationer'.

Det er især punkterne 'karrieremuligheder' og 'arbejdsmiljø og balance', der scorer lave karakterer i evalueringen af Dansk Supermarked - med henholdsvis en og to stjerner ud af fem mulige.

Ifølge Dansk Supermarked kan man blive bedre til at synliggøre de karrieremuligheder, der er i koncernen. Og evalueringerne på Jobindex fra tidligere og nuværende ansatte er taget til efterretning, lyder det.

»Det er altid interessant at høre, hvad vores medarbejdere siger. I vores egne evalueringer møder vi dog ikke kritik på dette område i samme grad, som vi ser på Jobindex. Derfor kan vi ikke helt genkende svarene,« siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked, til Finans.

I den anden ende af skalaen på Jobindex ligger Coop, der overordnet har fået fire stjerner. Selvom andre supermarkedskæder også scorer lavt overordnet set, har de dog alle fået mindst fire stjerner under 'arbejdsmiljø og balance'.

Dansk Supermarked har 486 dagligvarebutikker i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også