Erhverv

Bornholmske stjernekokke tager et skridt op i Michelin-guiden

Michelin-guiden har givet en stjerne til vejlensiske Memu. Jordnær i Gentofte er også kommet på guidens landkort med en stjerne, mens bornholmske Kadeau er oppe på to stjerner.

Tre barndomsvenner fra Bornholm står bag restauranten Kadeau, der i år har fået en michelinstjerne. Her er det Nicolai Nørregaard. Foto: Kasper Løftgaard.

Der er nye, danske Michelin-stjerner på kortet på en ellers halvgrå mandag i København.

På Københavns Rådhus, hvor den nordiske del af guiden for 2018 afsløres, er Memu i Vejle og Jordnær fra Gentofte blevet præmieret med udmærkelsen.

Der er ikke andre nye et-stjernede restauranter herhjemme, men til gengæld er bornholmske/københavnske Kadeau oppe på hele to stjerner nu.

I Sverige er der også mulighed for at besøge en nu trestjernet restaurant, efter Stockholms Frantzén har fået den højeste udmærkelse i rejseguiden.

»A fucking good monday,« som kokken Björn Frantzén beskrev den oplevelse.

Ifølge en liste fra kommunikationsmanden Kristian Brask Thomsen - Michelin har endnu ikke selv udsendt en total liste - beholder Danmarks øvrige gastronomiske sværvægtere de stjerner, de tidligere har modtaget.

En fuld liste fra 2017 - som altså nu har Jordnær og Memu på også, og med en ekstra stjerne til Kadeau - kan ses her.

Siden listen fra 2017 har den et-stjernede restaurant Den Røde Cottage dog skiftet kok og ejer, og er ikke for indeværende genåbnet. Restauranten fremgår da heller ikke af Brask Thomsens liste.

På Fyn er der til gengæld muligvis ærgrelse over, at en af Danmarks mest hæderkronede restauranter gennem tiden, Falsled Kro, igen ikke har fået en stjerne.

Under overskriften "Michelin misser igen" skriver TV2 Fyn nemlig, at Danske Spil gav et ganske lavt odds - 1,35 - på at kroen skulle med i guiden. Fyn er dermed fortsat, noterer TV2 Fyn, uden Michelin-stjerner.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også