Erhverv

Rejseselskabs konkurs koster millioner

Hundredvis af danskere mister deres ferie på grund af konkursen i DaGama Travel. Men de får alle deres penge tilbage.

DaGama Travel havde 15 ansatte og 60 tilknyttede rejseledere, da konkursen blev begæret. Foto: Carsten Ingemann Foto: Carsten Ingemann

Konkursen i det danske rejseselskab DaGama Travel kommer til at koste Rejsegarantifonden 3,2 mio. kr.

Samtlige af de kunder, der har mistet deres rejse, får erstatning, skriver branchemediet standby.dk.

DaGama Travel blev tidligere på måneden begæret konkurs ved Sø- og Handelsretten. På det tidspunkt var 67 kunder strandet rundt om i verden. Her har Rejsegarantifonden dækket deres udgifter til indkvartering og hjemrejse.

Samtidig er Rejsegarantifonden i gang med at udbetale erstatninger til de cirka 300 kunder, som nu har fået aflyst deres ferie på grund af konkursen.

I alt løber udgiften til konkursen op i 3,2 mio. kr., siger direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, til standby.dk.

Hun tilføjer, at der også kan komme udgifter til rejseledere, hvis deres honorarer ikke var udbetalt inden konkursen.

DaGama Travel blev stiftet i 2010 af Michael Andersen, der havde en fortid hos konkurrenten Albatros Travel. Rejseselskabet havde 15 ansatte og 60 tilknyttede rejseledere, da konkursen blev begæret.

Ifølge Birgitte Fjeldhoff har Rejsegarantifonden løbende fulgt DaGama Travel og fået ejerne til at øge deres indskud i rejsebureauet for at styrke kapitalen. Det sagde hun i forbindelse med konkursen til standby.dk.

»DaGama konkurrerede med nogle af de rigtig store rejsebureauer på gruppe- og specialrejser. Det er et vanskeligt marked,« forklarede hun.

Konkursen i DaGama Travel var den første i rejsebranchen herhjemme i år. Rejsegarantifonden har ifølge standby.dk registreret cirka 600 danske rejsebureauer. Cirka hver fjerde er under såkaldt skærpet tilsyn, hvor fonden f.eks. kræver øget garantistillelse.

For at få erstatning for det beløb, man har betalt for en rejse, der aflyses ved en konkurs, skal rejseselskabet, man har bestilt sin ferie igennem, være registreret hos Rejsegarantifonden.

BRANCHENYT
Læs også