Erhverv
0

Bortvist Hummel-direktør dropper erstatningssag - har fået udbetalt millionbonus

Søren Schriver, der tidligere stod i spidsen for Hummel, har besluttet at droppe erstatningssagen mod sin tidligere arbejdsgiver.

Søren Schriver blev bortvist i februar 2017 efter beskyldninger om bl.a. returkommission i Hummels tyrkiske datterselskab. Foto: Christian Klindt Sølbeck.

Endnu et kapitel er skrevet i sagen om den bortviste Hummel-direktør Søren Schriver. Søren Schriver har valgt at droppe en erstatningssag mod sin tidligere arbejdsgiver. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Søren Schriver blev fyret i Hummel i begyndelsen af 2017, og han anlagde efterfølgende en sag mod Hummel med et krav om erstatning for uberettiget fyring.

»Jeg anlagde erstatningssagen, fordi jeg på daværende tidspunkt havde hele min bonus for 2016 til gode, ligesom jeg i henhold til min kontrakt havde krav på to års løn. Efter stævningen har Hummel udbetalt hele min bonus. Samtidig står det klart, at mine indtægter siden bortvisningen vil blive modregnet min tilgodehavende løn. Derfor giver erstatningssagen ikke længere mening,« udtaler Søren Schriver i pressemeddelelsen.

Bonusordningen er tidligere blevet beskrevet i Dagbladet Børsen som værende 6 pct. af overskuddet før skat i Hummel. Det senest tilgængelige årsregnskab fra Hummel er fra 2016, hvor modeselskabet tjente 70 mio. kr. før skat.

I Stadil-familien, der ejer Hummel, betegner man Søren Schrivers udlægning om, at han har droppet retssagen på grund af en millionbonus, som det rene spin.

»Det er årets aprilsnar,« siger Thor Stadil til Finans.

Han kalder Schrivers udlægning for »direkte manipulation«. Thor Stadil forklarer, at Søren Schriver ikke har fået udbetalt så meget som én krone for perioden efter bortvisningen i 2017. Han siger, at Søren Schriver, da regnskabet for 2016 forelå i foråret 2017, fik udbetalt sin bonus for 2016.

»Det følte vi, han var berettiget til, for han havde jo trods alt arbejdet i 2016. Det er et mediestunt - intet andet,« siger Thor Stadil.

Søren Schriver blev bortvist i februar 2017 efter beskyldninger om bl.a. returkommission i Hummels tyrkiske datterselskab. Hummel-ejer Christian Stadil mener, at Schriver er gået bag om ryggen på Hummel-koncernen og har indgået aftaler for egen vindings skyld.

Sagen er meldt til Østjyllands Politi, som stadig er i gang med efterforskningen.

»Jeg er helt komfortabel med, at politiet nok skal finde den rigtige afgørelse på den sag. Og jeg vil ønske Hummel alt muligt held og lykke i fremtiden, og så vil jeg kigge frem af og koncentrere mig om de utrolig spændende opgaver, jeg har liggende foran mig,« siger Søren Schriver.

Søren Schriver indtrådte for nyligt i smykkevirksomheden Pilgrims bestyrelse. Pilgrims hovedaktionær er Aarhus-rigmanden Claus Hommelhoff, som offentligt har støttet Søren Schriver i sagen om bortvisningen fra Hummel.

Derudover er Søren Schriver indtrådt i bestyrelserne i Lakrids by Johan Bülow og Becksöndergaard.

»Jeg har faktisk fået vældig travlt. Det er jeg glad og stolt over, og det betyder, at jeg i dag har en indtægt som modsvarer den løn, som Hummel skulle have betalt til mig. Så med modregningen giver det ikke længere mening at forstyrre det danske retsvæsen med denne sag,« siger Søren Schriver.

BRANCHENYT
Læs også