Erhverv

Alka har givet dig penge for at tanke bilen - nu er det slut

En benzinapp, der bruges af over 50.000 danske bilejere, lukker.

Da Alka lancerede sin Tank & Tjen-app, fik den ellers ros af en ekspert i forbrugertrends.  Foto: Statoil.

Forsikringsselskabet Alka lukker nu den app, der i snart to år har givet tilmeldte bilejere 50 øre pr. liter benzin, de har fyldt på bilen.

I alt 16 mio. kr. har Alka udbetalt til brugerne af appen med navnet "Tank & Tjen." Men den 19. marts er det slut.

»Det er rigtigt, at vi har besluttet at lukke Tank & Tjen,« siger kommunikationsdirektør i Alka, Lise Agerley.

Tank & Tjen-appen fungerer ved, at bilejere - uanset hvilken tankstation de bruger - bliver belønnet med 50 øre pr. liter benzin.

Eneste krav er, at de har downloadet appen, registreret deres bil og har en privat bilforsikring i et hvilket som helst forsikringsselskab. De behøver altså ikke være Alka-kunder.

Sådan virker appen, der snart lukker
  • Start med at downloade appen til din smartphone. Det kan både gøres i Appstore til iPhone og Google Play til Androidtelefoner.
  • Opret dig som bruger via NemID. NemID skal stemme overens med den, der står angivet som ’primær bruger’ på bilens registreringsattest.
  • Registrér din bil med nummerpladen. Du kan enten indtaste nummeret eller tage et billede af den.
  • Du kan kun oprette én bil i tank&tjen. Til gengæld kan du oprette dig med samme bil på to telefoner, så både du og din ægtefælle/partner kan tjene, når I tanker.
  • Tag et billede af standeren i appen, når du har tanket. Når du modtager en kvittering, bliver pengene sat ind på din Nemkonto.
  • På hjemmeskærmen i appen kan du følge med i, hvor mange penge du har optjent i alt.
Kilde: Alka.

Men selvom appen bruges af 59.000 danske bilejere og ifølge Lise Agerley har skaffet godt 1.100 nye Alka-kunder, er den om under en måned fortid.

»Vi udvikler hele tiden nye aktiviteter. Nu vil vi forsøge med nye tiltag, som måske også gavner andre end bilejere,« siger hun og tilføjer, at Tank & Tjen-appen, udover millionudbetalingerne til brugerne, har kostet i vedligeholdelse og drift.

Alka afviser desuden, at lukningen af app'en har noget som helst at gøre med, at Tryg står til at blive ny ejer af forsikringsselskabet.

»Ingen af vores marketingaktiviteter har været lavet til at vare evigt. Vi har udbudt Tank & Tjen i to år, og nu skal vi prøve andre nye spændende aktiviteter,« siger Lise Agerley.

Da Alka lancerede sin Tank & Tjen-app, fik den ellers ros af en ekspert i forbrugertrends. Appen er ifølge Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia et godt eksempel på, hvordan mange brancher er begyndt at gøre brug af forskellige varianter af loyalitetskort, kundeklubber mv.

»Danskerne går meget op i at spare penge på benzin. Lige på det punkt er vi jægere, der gerne kører en omvej for at spare få øre pr. liter benzin. I det lys er appen ret interessant,« sagde Dorte Wimmer.

Læs også