Erhverv

Warren Buffett har tjent milliarder på ny amerikansk skattelov

I sit årlige brev til investorerne fortæller Buffett, at holdingselskabet Berkshire Hathaway vil fortsætte den nuværende kurs.

Warren Buffetts holdingsselskab, Berkshire Hathaway, har tjent 176 mia. kr. på de nye amerikanske skatteregler. Foto: Charles Sykes/AP

Warren Buffett har tjent næsten 176 mia. kr. på nye skatteregler i USA.

Det skriver den amerikanske superinvestor i sit årlige brev til investorerne i holdingselskabet Berkshire Hathaway.

Berkshire Hathaway er kommet ud af 2017 med en nettogevinst på næsten 400 mia. kr., men "kun" 218 mia. kr. stammer altså fra Berkshire Hathaways egen drift, mens de resterende 176 mia. kr. kom i kassen i december sidste år, da den amerikanske kongres ændrede på skattereglerne i USA.

Buffett uddyber ikke, hvordan skattereglerne har bragt så mange penge i kassen.

Det er vanvittigt at risikere, hvad du har for at opnå det, du ikke behøver.

Warren Buffett, adm. direktør, Berkshire Hathaway

I år diskuterer den 87-årige investor heller ikke hverken den økonomiske eller politiske situation, som han ellers plejer i sine årlige breve.

Til gengæld diskuterer Buffett Berkshire Hathaways investeringsmodel, som han beskriver som »forsigtig« og med modvilje mod al form for spekulation. Det er det, der har drevet selskabet så langt, vurderer Buffett selv.

»Vores modvilje mod gearing har dæmpet vores afkast gennem årene. Men Charlie (Munger, næstformand i bestyrelsen for Berkshire Hathaway, red.) og jeg sover trygt om natten. Vi mener begge to, at det er vanvittigt at risikere, hvad du har for at opnå det, du ikke behøver. Vi har delt det synspunkt i 50 år,« skriver Warren Buffett bl.a. i brevet.

Han er af den overbevisning, at der med tiden vil opstå muligheder for at opkøbe de rette virksomheder for Berkshire Hathaway, men i mellemtiden vil selskabet holde sig til en simpel guideline:

»Jo mindre forsigtighed med hvilken andre udfører deres anliggender, desto større forsigtighed må vi udvise,« skriver Warren Buffett.

Mange forventede, at Warren Buffett i sit årlige brev ville løfte sløret for, hvem der skal overtage hans livsværk i fremtiden, men det gjorde den 87-årige investor altså ikke.

Læs også