Erhverv

ATP ser med stor alvor på Danske Banks hvidvasksag

Pensionskassen har en løbende dialog med banken, der ifølge Berlingske angiveligt har vasket penge hvide for Putin-familien.

Præsident Vladimir Putins familie samt Ruslands efterretningstjeneste FSB var ifølge Berlingske angiveligt blandt de bagmænd, der hvidvaskede store beløb gennem konti i Danske Banks estiske filial.

Landets største institutionelle investor ser ikke med milde øjne på, at Danske Banks estiske filial er blevet brugt til at hvidvaske penge.

Sådan lyder det fra ATP’s aktiechef Claus Wiinblad til Finans, efter at Berlingske mandag skrev, at Danske Bank angiveligt har hjulpet med til at hvidvaske penge for den russiske præsident Vladimir Putins familie og Ruslands efterretningstjeneste.

»Vi ser på det her med stor alvor, og vi har en løbende dialog med Danske Bank om emnet,« siger Claus Wiinblad til Finans.

Historien fra Berlingske var baseret på en whistleblower rapport, som blev sendt til bankens direktion i København i december 2013 samt flere anonyme kilder.

Ifølge avisen viser den, at Danske Bank-toppen har haft kendskab til langt mere alvorlige forhold, end hvad der hidtil har været fremme.

Banken har ikke ønsket at stille op til interview men skrev i går i en skriftlig kommentar.

»Vi er i gang med en grundig undersøgelse med henblik på at komme til bunds i forholdene på daværende tidspunkt i den estiske filial. Vi har ikke flere kommentarer, før den er afsluttet. Vi kan desuden heller ikke kommentere specifikke kunder, men hele den pågældende kundeportefølje er lukket ned.«

Undersøgelsen ventes færdig ved udgangen af året. ATP ønsker ikke at fælde dom, før den er klar.

»Vi må afvente den interne undersøgelse, som Danske Bank er i gang med,« siger Claus Wiinblad.

BRANCHENYT
Læs også