Berlingske nedlægger hver 10. stilling og lukker nyhedssites

Mediekoncernen Berlingske Media laver en radikal digital omstilling. Det betyder, at 93 stillinger skæres væk.

Foto: Asger Ryø Borberg

Den nye koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, svinger sparekniven og sætter gang i en omfattende digital omstilling af mediehuset.

Det medfører, at 93 stillinger - mere end hver 10. i koncernen - nedlægges. Det oplyser Berlingske.

Ændringerne berører alle hovedmedierne i den økonomisk pressede koncern.

»Det, som vi gennemfører nu, er en nærmest dramatisk digital omstilling af Berlingske Media. Vi har fire hovedprodukter, der hver især kommer til at se en stor forandring, og jeg vil vove den påstand, at inden året er omme, er vi det mest moderne mediehus i Danmark,« siger koncernchef og udgiver Anders Krab-Johansen til MediaWatch.

Ifølge Mediawatch er medarbejderne på Berlingske Media netop nu samlet for at blive orienteret om planerne. 29 af de 93 stillinger, der nedlægges er redaktionelle stillinger. Ifølge Finans' oplysninger skal mindst 14 af stillingerne findes på B.T.

Det bliver i høj grad BT/MX, som bliver berørt. Spareplanen medfører nemlig, at mx.dk og Kids News lukker. Papiravisen BT får færre sider, mens Metroxpress skifter navn til BT Metro. Det gratis guidesite AOK forsvinder, og det samme gør business.dk, der lægges ind under b.dk.

Finans erfarer samtidig, at nedskæringerne vil betyde store omvæltninger for produktionen og strukturen på BT, som netop har fået ny chefredaktør i Michael Dyrby.

Selve produktionen af papiraviser skal et eksternt firma fremover stå for. Og Berlingskes engagement i radiokanalen Pop FM fornys ikke.

Berlingske Media omfatter i dag aviserne Berlingske,  BT, gratisavisen MX og Weekendavisen. Dertil kommer et delt ejerskab af Radio24Syv.

Læs også
Top job