Erhverv

Ingen ville røre virksomheden: Nu køber Amazon den for et milliardbeløb

Amazon har opkøbt dørklokkeproducenten Ring for et milliardbeløb. Virksomheden forsøgte for fem år siden at skaffe kapital i det amerikanske investeringsprogram Shark Tank, men her ville investorerne ikke røre selskabet.

Amazon grundlæggeren Jeff Bezos køber efterhånden virksomheder til højre og venstre. Han har for nyligt købt supermarkedskæden Whole Foods for 79 mia. kr.

Onlinegiganten Amazon overtager den amerikanske dørklokkeproducent Ring. Beløbet for opkøbet er ukendt, men kilder tæt på handlen fortæller, at det overstiger det, Amazon måtte betale for streamingtjenesten Twitch og online-skobutikken Zappos, som hver blev solgt for omkring 6 mia. kr.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ring producerer dørklokker med indbyggede kameraer, som kan kobles op til din smartphone, og opkøbet menes at være en del af Amazons strategi om at gøre leveringer af pakker endnu mere sikkert.

Men for bare fem år siden var ingen interesseret i selskabet.

Jamie Siminoff, som er grundlægger og adm. direktør af Ring deltog i 2013 i Shark Tank, som er den amerikanske version af DR-programmet Løvens Hule. Dengang hed firmaet DoorBot, og Jamie Siminoff solgte ideen som »nummervisning til din dørklokke.«

Siminoff søgte en investering på 700.000 dollars for 10 pct. af virksomheden, men det ville ingen af investorerne høre tale om. Kun den canadiske forretningsmand Kevin O'Leary så potentiale i virksomheden, men hans krav for en investering var så urimelige, at Siminoff var nødt til at afslå tilbuddet.

»Jeg kan huske, at jeg efter episoden stod og græd. Jeg havde brug for pengene, fordi virksomheden var ved at gå konkurs,« sagde direktøren i et interview med CNBC sidste år.

Efter programmet begyndte salget af dørklokkerne at tage fart og vakte især interesse hos én prominent investor: Virgin Group milliardæren, Richard Branson, som investerede 170 mio. kr. i virksomheden i 2015.

»Jeg forstod aldrig, hvorfor investorerne i programmet afviste ham. Det var tydeligvis en fantastisk ide,« sagde Richard Branson senere i en gæsteoptræden i programmet.

Fem år og en navneændring senere har Ring 1300 ansatte, og tirsdag endte selskabet så med at blive solgt til en af verdens største internetvirksomheder.

Læs også