Erhverv

Rig familie skyder millioner i urfirma

REC Watches fik stor opmærksomhed efter en optræden i DR-programmet "Løvens Hule". Urfirmaet har nu fået en rig familie ind i ejerkredsen og kan dermed sætte turbo på væksten.

Christian Mygh og Jonathan Kamstrup har nu fået nye medejere til den urvirksomhed, de stiftede i 2013. Foto: REC Watches

Var det noget med et ur lavet ud af en Ford Mustang, Mini Cooper eller ligefrem fra ét af de ikoniske Spitfire-fly fra Anden Verdenskrig?

Så skal du have fat i den danske virksomhed REC Watches, der bygger ure af gamle og kasserede biler og fly.

For nogle år siden slog kammeraterne og stifterne Jonathan Kamstrup og Christian Mygh benene væk under kendisiværksætterne i DR-programmet "Løvens Hule", da de præsenterede deres urkoncept.

Fire ud af de fem kendisiværksættere, Birgit Aaby, Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers, investerede i REC Watches, som siden har fået solgt sine ure i 200 forskellige butikker i 20 lande verden over.

Men nu skal REC Watches have endnu mere fart på. Derfor er den rige familie Lind, der står bag typehusfirmaet Lind & Risør, kommet med i ejerkredsen.

Familien Lind skyder 3,5 mio. kr. i REC Watches, mens den hidtidige ejerkreds har hevet 1 mio. kr. op ad lommerne.

Den friske kapital skal bruges på mere turbo på væksten, fortæller Jonathan Kamstrup, direktør i REC Watches.

»De seneste år har vi vist, at vi kan lave produkter, som folk vil have. Nu kan vi lave nye kollektioner, der er lidt mere kapitalkrævende, vi kan ansætte flere folk, og vi kan servicere kunderne bedre. Vi vil også erobre USA, Japan og Taiwan. Når man vil det, er det meget rart at have fået endnu en pengestærk aktionær ind. Det er vigtigt, hvis der bliver brug for flere penge,« siger han til Finans.

I løbet af 2018 forventer REC Watches, at omsætningen stiger med 50 pct., og at der bliver produceret 8.000 ure mod 4.000 ure i 2017. Tilmed bliver mange af de nye ure i 2018 markant dyrere at producere.

REC Watches har endnu ikke givet overskud, men i 2018 er der en forventning om, at det kommer til at ske.

»Vores bundlinje skal blive bedre, og det er aldrig godt, når man får et underskud. Men vi må også indrømme, at fokus i disse år er mest på toplinjen. Så kan vi altid skære fedtet væk senere og sørge for at få overskud,« siger Jonathan Kamstrup.

Urene fra REC Watches koster typisk omkring 10.000 kr. stykket. Hvert ur har flere elementer fra den bil eller det fly, der er brugt til at lave uret.

Urkollektion lavet af Ford Mustang-biler indeholder stelnummer, produktionsår og design fra bilen, ligesom urskiven, viserne og datomærkningen var lavet ud fra Ford Mustang-bilens instrumentbræt.

Jonathan Kamstrup og Christian Mygh har den største ejerandel i REC Watches, mens familien Lind, Birgit Aaby og Jesper Buch ifølge cvr-registeret alle har mellem 10 og 14,99 pct. af aktierne i urvirksomheden.

Læs også