Erhverv

Angry Birds-skaber lukker afdeling i London og fyrer de ansatte

Den finske spiludvikler, Rovio Entertainment, lukker ved udgangen af marts sit et år gamle kontor i London, efter firmaet for få dage siden måtte nedjustere forventningerne til det kommende års overskud.

Angry Birds-skaberen, Rovio Entertainment, lukker sin godt et år gamle afdeling i London. Foto: Kimmo Mäntylä Foto: AP/Kimmo Mäntylä

Den finske spiludvikler, Rovio Entertainment, lukker sin afdeling i London efter blot et år. Det resulterer i en fyrreseddel til de i alt syv ansatte på kontoret.

Samtidig har firmaets chef for spil, Wilhelm Taht, valgt at trække sig og i stedet overlade posten til adm. direktør Kati Levoranta.

Det skriver flere internationale medier, herunder bl.a. BBC og Nordic Business Insider.

»Den 1. marts 2018 besluttede Rovio sig for en plan, der vil lukke spilleafdelingen i London og centralisere spilvirksomhedens funktioner i Espoo og i Stockholm. Hvis planen gennemføres, vil London-afdelingens aktiviteter blive standset ved udgangen af marts, og beskæftigelsen af de syv personer, der arbejder i London-afdelingen, vil ophøre,« hedder det ifølge Nordic Business Insider i en offentlig udmelding fra firmaet.

Rovio Entertainment er bedst kendt for at have skabt spilserien Angry Birds, og afdelingen i England var særligt dedikeret til at udvikle spil til mobiltelefoner. Kontoret blev åbnet i januar 2017, og firmaet havde planer om at ansætte op mod 20 medarbejdere til at udvikle nye typer spil.

»Det er med et tungt hjerte, at jeg fortæller jer, at Rovio London Studio lukker. Det er triste tider for os, men jeg ser tilbage med ægte stolthed på min tid med disse talentfulde og venlige mennesker. Hvilken rejse,« skriver lederen af kontoret i London, Mark Sorrell, på Twitter.

Nyheden om lukningen kommer, efter Rovio den 22. februar måtte nedjustere forventningerne til 2018, hvilket fik aktierne til at falde med 50 pct., skriver BBC.

I 2017 omsatte Rovio for lidt over 2,2 mia. kr., mens firmaet forventer at komme ud af 2018 med en omsætning på mellem 1,9 mia. kr. og 2,2 mia. kr.

Ifølge nyhedsmediet mener firmaet, at blandt andet hård konkurrence og højere marketingsomkostninger er skyld i tilbagegangen.

Samtidig skyder firmaet skylden på en dårlig juleperiode, skriver Nordic Business Insider.

»I det sidste kvartal af året levede vores nye spil, Angry Birds Match, Andre Birds Evolution og Battle Bay ikke op til vores forventninger. Konkurrencen på markedet blev intensiveret, hvilket førte til en betydelig stigning i enhedsomkostningerne ved brugernes køb, især inden for puslespilsgenren,« lyder det ifølge mediet i en offentlig udmelding fra adm. direktør Kati Levoranta.

Firmaet ønsker nu i stedet at fokusere på at generere indtægter fra de allerede eksisterende spil og koncentrere sig om afdelingerne i Finland og Sverige, hedder det.

Læs også
Top job