Erhverv

Kina er parat til modsvar mod USA's toldsatser

Hvis det skader Kinas interesser, vil man tage de nødvendige skridt, siger kinesisk talsmand, efter at USA har indført told på stål og aluminium.

Kina og USA har en samhandel for mere end 580 mia. dollars. Foto: AP Photo/Andy Wong

Kina vil ikke se passivt til, hvis landets økonomi lider skade på grund af told og handelsrestriktioner indført af den amerikanske præsident Donald Trump.

Torsdag meddelte præsidenten, at USA vil indføre 25 pct. told på aluminium og 10 pct. told på stål, som landet importerer fra bl.a. Kina.

Kina har meddelt, at man ikke ønsker en handelskrig med USA. Men Zhang Yesul, der er talsmand for Kinas regering, gjorde det klart, at der kan komme en reaktion.

Ifølge BBC sagde Zhang Yesul, at »det er naturligt, at der vil opstå gnidninger,« set i lyset af, at handlen mellem Kina og USA udgør mere end 580 mia. dollars.

Men talsmanden tilføjede, at man vil tage »nødvendige skridt,« hvis Kinas interesser lider skade.

Kommentarerne fra Kina kommer efter en skarp ordveksling mellem EU og USA efter indførelsen af toldsatser på stål og aluminium.

EU svarede igen, at man overvejede told på en række amerikanske varer, herunder motorcykler fra Harley Davidson og cowboybukser fra Levi's. Det fik Donald Trump til at reagere på Twitter, hvor han meddelte, at USA blot kunne indføre skat på biler fra EU.

Konflikten mellem EU og USA har fået flere iagttagere til at frygte en handelskrig. Det skræmmer dog ikke Donald Trump, der i et tweet fredag skrev, at handelskrige er »gode og nemme at vinde«.

BRANCHENYT
Læs også