Erhverv

Ejer sin egen ø: Landmand og hans familie tjener millioner

Kurt Brusgård Poulsen er nu god for knap 150 mio. kr. Han og hans familie har sans for forretning, viser nye regnskaber.

Hvad Kurt Brusgård Poulsen i januar betalte for øen Siø er hemmeligt. Men øen var i første omgang udbudt til 39 mio. kr. og fik senere skåret 6,5 mio. kr. af udbudsprisen.
Foto: Landbrugsmæglerne

Det er de færreste danskere, der kan prale af at eje deres helt egen ø. Men den fynske erhvervsmand og landmand Kurt Brusgård Poulsen er en af dem.

I januar købte han øen Siø, der ligger i det sydfynske øhav mellem Tåsinge og Langeland, og som i første omgang var udbudt til 39 mio. kr.

Og udover at kunne kalde sig ø-ejer kan Kurt Brusgård Poulsen også prale med, at han og hans familie tjener store millionbeløb på de landbrug og virksomheder, som familien er involveret i.

Et nyt regnskab fra familiens holdingselskab, Familien Poulsen Holding ApS, viser, at familien sidste år tjente 23,5 mio. kr. Det er næsten 10 mio. kr. mere end året før.

Egenkapitalen i familiens selskab er vokset til over 70 mio. kr. I Kurt Brusgård Poulsens private selskab, Kurt Poulsen ApS, er formuen endnu større. Her står der nu knap 150 mio. kr., viser et separat regnskab.

Kurt Brusgård Poulsen er involveret i en række virksomheder. Han ejer bl.a. landbruget Andekærgård med 1.400 køer på Tåsinge og selskabet Fynske Specialiteter ApS.

Og så er han sammen med sin familie medejer af industrivirksomheden Stål & Plast, der sidste år tjente næsten 40 mio. kr. Virksomheden ligger i Ringe på Fyn og producerer store polysteren-plader, der indgår i vandingssystemer i drivhuse.

Hvad Kurt Brusgård Poulsen i januar betalte for øen Siø er hemmeligt. Men øen var i første omgang udbudt til 39 mio. kr. og fik senere skåret 6,5 mio. kr. af udbudsprisen.

Udover selve øen overtog Kurt Brusgård Poulsen 20 hektar på Tåsinge. Med i handlen fulgte også selve Siøgård med tilhørende svinestalde og stuehus samt syv udlejningsejendomme på øen.

Læs også
Top job