Erhverv
0

Grundfos sælger som aldrig før

Den danske pumpevirksomhed har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2017, der byder på det bedste salg nogensinde.

Grundfos-topchef Mads Nipper har netop offentliggjort virksomhedens regnskab for 2017.

Den midtjyske pumpevirksomhed Grundfos solgte i 2017 mere end nogensinde.

Det viser et helt nyt årsregnskab, som den fonds- og familieejede virksomhed tirsdag har offentliggjort på et møde i Bjerringbro.

Omsætningen steg til 25,6 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på over 5 pct. i forhold til 2016. Specielt er det gået frem i Kina og Storbritannien.

»Vi er godt tilfredse med, hvordan 2017 er gået. Det har været et godt år for Grundfos,« siger Mads Nipper ifølge Børsen på et pressemøde.

Dermed er han lykkedes med at løfte omsætningen, som har været Grundfos' helt store mål den seneste tid.

For mens Grundfos har været dygtig til at løfte indtjeningen - bl.a. ved at fyre hundredvis af medarbejdere og nedlægge tabsgivende projekter - har det knebet med at få omsætningen op i tempo.

Samtidig med den løftede omsætning, kan Grundfos også præsentere et ebit-resultat, som i 2017 steg til 2,3 mia. kr. Det er en anelse bedre end 2016.

For nylig besluttede Niels Due Jensen, overhovedet for ejerfamilien bag Grundfos, at han ville forlade både formandsposten og bestyrelsen i Poul Due Jensens Fond, som ejer 90 pct. af pumpevirksomheden.

Det betyder, at for første gang siden grundlæggelsen i 1945 vil der ikke sidde en Due Jensen for bordenden i hverken ledelsen, bestyrelsen eller ejerfonden.

BRANCHENYT
Læs også