Erhverv

Statoil skifter navn efter næsten 50 år

Den norske oliegigant kalder det naturligt at skifte navn.

Sådan så Statoil-tankstationerne ud i Danmark indtil begyndelsen af 2016, hvor de skiftede navn og logo til Circle K. Nu skal hele Statoil-koncernen have nyt navn. Foto: Lasse Kofod /Polfoto

For knap to år siden skiftede Statoil navn og logo til Circle K i Danmark.

Nu skal moderselskabet i Norge, Statoil ASA, også have nyt navn. I en pressemeddelelse oplyser Statoil, at den har intentioner om at skifte navn til Equinor.

Forslaget støttes af den norske regering, der ejer knap 67 pct. af aktierne i Statoil, ligesom de store fagforeninger, der organiserer Statoil-medarbejderne, finder navneændringen en god ide.

Hvis navneforslaget bliver stemt igennem på Statoils generalforsamling i maj, vil det betyde, at virksomheden siger farvel til næsten 50 år med navnet Statoil.

»For os er dette en historisk dag. Statoil har i næsten 50 år serviceret os godt. Men når vi kigger på de næste 50 år og reflekterer over den globale energitransition, og hvordan vi har udviklet os som et bredt energiselskab, er det blevet naturligt at skifte navn,« siger Eldar Sætre, topchef i Statoil, i pressemeddelelsen.

Det nye navn forklares med, at "equi" er begyndelsen i ord som equal (lige), equality (lighed) og equilibrium (ligevægt), mens "nor" refererer til, at selskabet er stolt af at have rødder i Norge.

Statoil beskæftiger omkring 20.000 medarbejdere på verdensplan og har oplevet en faldende omsætning de seneste år. Faktisk er omsætningen fra 2013 til 2016 næsten blevet halveret. I 2016 omsatte Statoil for 45,9 mia. dollars, svarende til omkring 276 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også