Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hemmeligt rapportudkast løfter sløret for Femern-selskabets kunstige gevinst

Fra det hemmelige udkast til den endelige rapport fik Femern A/S forbedret anlægsprojektets samlede økonomi i milliardklassen takket være en teknisk beregning, som eksperter dømmer ude.

Femern bag facaden
Tunnelen her fra Kysten ved Rødby er blevet forsinket fra 2022 til 2028. Det betyder ifølge Femern-selskabets regnemaskine, at der kommer flere biler og lastbiler i årene efter 2047.
Foto: Stine Bidstrup.

Selvom prisen på tunnelen under Femern Bælt steg med 1,5 mia. kr. hen over julen 2015, blev projektets samlede økonomi alligevel forbedret. I hvert fald på papiret. Det afslører et hemmeligt udkast til en finansiel rapport, som Finans er i besiddelse af.

I den hemmelige rapport fra oktober 2015 konkluderede Femern A/S, at det ville tage 37 år at tilbagebetale den 18 km lange tunnel til Tyskland, efter at den forventede åbning var blevet udskudt til 2028. Da den officielle udgave af den finansielle rapport blev frigivet til politikere og offentligheden fire måneder senere, var anlægsbudgettet steget med 1,5 mia. kr., men alligevel var tilbagebetalingstiden blevet kortet ned til 36 år...

BRANCHENYT
Læs også