Erhverv

Helikopterdronning taber millioner efter hårdt år

Bel Air tabte flere store ordrer sidste år. Det kostede et tab på godt 3 mio. Helikopterselskabet arbejder hårdt på at skaffe nye opgaver.

Ejer og adm. direktør Susanne Hessellund, Bel Air. Foto: Carsten Andreasen

Susanne Hessellund har tjent millioner på at opbygge helikopterselskabet Bel Air. Men 2017 var et hårdt år for virksomheden der mistede flere store kontrakter. Derfor har firmaet med hovedsæde i Esbjerg for første gang i flere år underskud, og 2018 tegner også til at blive vanskeligt for Bel Air.

»Vi mistede flere kontrakter sidste år, og det påvirker naturligvis resultatet, når store opgaver forsvinder,« siger Susanne Hessellund, adm. direktør og ejer af Bel Air.

Vi mistede flere kontrakter sidste år, og det påvirker naturligvis resultatet.

Susanne Hessellund, adm. direktør og ejer af Bel Air.

Bel Air Group havde i 2017 et tab på godt 3 mio. kr., og det er en markant tilbagegang i forhold til året før, da resultat var på knap 57 mio. kr. Resultatet var endnu værre i Bel Air Aviation, der kun omfatter helikopter aktiviteterne. Her var underskuddet på 15 mio. kr.

I marts sidste år mistede Bel Air gode kontrakter med flyvninger for selskaber Dong og Hess til og fra Nordsøen, og det tvang selskabet til at skære ned og afskedige medarbejdere.

I juni tabte selskabet en stor kontrakt med Mærsk, der i stedet valgte den konkurrerende virksomhed NHV Dancopter.

Dermed forsvandt en stor del af forretningsgrundlaget i løbet af få måneder, og selskabet måtte afskedige 9 medarbejdere, mens andre måtte gå ned i løn.

»Medarbejderne har vist stor fleksibilitet. Nogle er gået på deltid, og andre er gået ned i løn. Samtidig er lønningerne til ledergruppen reduceret med 20 pct.,« siger Susanne Hessellund.

Bel Air var allerede påbegyndt arbejdet med at etablere en større platform, at forretningen var mindre afhængig af få store kunder. Denne proces blev intensiveret, da man mistede de store ordrer.

I stedet har selskabet flyttet en del af aktiviteterne til Holland, hvorfra man har fløjet ad hoc til og fra Nordsøen for en række kunder.

Senest har selskabet vundet en ordre for shippingvirksomheden Swire Blue Ocean.

»Det viser, at vi er, hvor vi skal være og kan konkurrere om kontrakterne,« siger Susanne Hessellund.

Bel Air har også udvidet aktiviteterne, så man kan servicere og vedligeholde helikoptere, og det er et voksende forretningsområde.

Alligevel forventer ejeren endnu et underskud i 2018 i samme størrelsesorden som i fjor.

»Det tager tid og koster penge at omstille forretningen. Samtidig er olie- og gasindustrien fortsat præget af mindre aktivitet på grund af lavere oliepriser,« siger Susanne Hessellund.

Det tager tid og koster penge at omstille forretningen.

Susanne Hessellund, adm. direktør og ejer af Bel Air.

Hun er selv uddannet helikopterpilot og stiftede Bel Air i 1994. I en årrække voksede selskabet hurtigt, og Susanne Hessellund har vundet flere iværksætterpriser.

Bel Air Group A/S

Årsregnskab 2017, tusinde kr.

 20172016
Bruttofortjeneste72.953170.145
Resultat primær drift3.36179.263
Resultat efter skat-3.41656.812
BRANCHENYT
Læs også