Erhverv

Dyne-Larsen udskifter direktør og går af som formand i presset møbelfirma

IDdesign, der driver Ilva og Idémøbler, skal både have ny topchef og bestyrelsesformand.

Lars Larsen skal ikke længere være bestyrelsesformand i IDdesign, som han ejer. Foto: Mathias Svold

IDdesign, der driver møbelkæderne Ilva og Idémøbler, skal have både ny topchef og bestyrelsesformand.

Torsdag formiddag oplyses det således i en pressemeddelelse, at møbelvirksomhedens ejer, Jysk-rigmanden Lars Larsen, stopper som bestyrelsesformand, og at man i samme ombæring siger farvel til topchefen Michael Christiansen.

Sidstnævnte har haft stillingen som øverste chef i IDdesign i syv år og har i de seneste tre regnskabsår samlet set IDdesign tabe 321 mio. kr.

Senest blev det i 2016/2017 til et underskud efter skat på 43,5 mio. kr. ud af en omsætning på knap 1,8 mia. kr.

»Efter syv meget spændende år har jeg besluttet, at jeg skal noget andet. Det har selvfølgelig været en svær beslutning, men jeg føler, at tidspunktet er det rigtige,« siger Michael Christiansen i pressemeddelelsen.

Han afløses den 31. maj på posten af Rami Jensen, der kommer fra en lederstilling i Jysk.

Lars Larsen er glad for, at Michael Christiansen forbliver topchef et par måneder endnu og glæder sig samtidig over tilgangen af Rami Jensen til IDdesign.

»Rami har været et stort aktiv for Jysk igennem mange år, og jeg føler mig overbevist om, at han bliver en fantastisk direktør for IDdesign. Samtidig er jeg glad for, at det har været muligt at tilbyde Rami en spændende stilling med et meget stort potentiale,« siger Jysk-ejeren.

Han går også selv af som bestyrelsesformand den 31. maj og bliver erstattet af topchefen i Jysk, Jan Bøgh.

»Jan overtog i sin tid min plads som direktør i Jysk Nordic, og han har været en stor del af den succes, som Jysk har haft i de sidste mange år. Derfor glæder jeg mig over, at Jan har sagt ja til posten som bestyrelsesformand i IDdesign og dermed kan bidrage yderligere med sin store viden,« siger Lars Larsen.

IDdesign har 830 medarbejdere, 70 møbelhuse og 3 webshops. Hovedkontoret er beliggende i Sabro ved Aarhus.

Udover Jysk og IDdesign ejer Lars Larsen også møbelvirksomhederne Actona, Interstil, Bolia, Scancom og Sengespecialisten.

Læs også