Erhverv
0

Ikeas danske topchef stoppede: Her er hans afløser

En erfaren Ikea-mand får ansvaret for fem varehuse, en milliardomsætning og 2.600 ansatte.

Johan Laurell, ny landechef for Ikea i Danmark. PR-foto.

Verdens største møbelgigant Ikea sætter nu navn på den person, der skal styre kædens fem danske varehuse med en årlig omsætning på over 4 mia. kr.

For et halvt år siden meddelte Ikea Danmark, at dens hidtidige adm. direktør, Dennis Balslev, ville fratræde for at blive Ikeas øverste chef i Tyskland.

Afløseren bliver Johan Laurell, oplyser Ikea Danmark til Finans. Han kommer fra en stilling som stedfortrædende landechef i Ikea Østrig og har også tidligere arbejdet for Ikea i både Sverige og Schweiz.

Johan Laurell tiltrådte officielt sin stilling den 15. marts. Han har i flere måneder været gennem en indkøringsperiode, oplyser Ikea Danmark.

Hans forgænger på posten, Dennis Balslev, stod i spidsen for Ikeas danske afdeling i knap fem år. I den periode voksede Ikea Danmarks omsætning fra 3,3 mia. kr. til knap 4,2 mia. kr.

Johan Laurell får cirka 2.600 danske ansatte under sig. Men tallet kommer til at vokse i den nærmeste fremtid, da Ikea har et nyt varehus på vej i både København og Esbjerg.

Ikea Danmark tjente sidste år 291 mio. kr. efter skat. Det var det hidtil bedste resultat i selskabets historie, men også kraftigt trukket op af salg af nogle grunde i København i forbindelse med etableringen af det nye varehus på Fisketorvet.

Uden det salg var årsresultatet 249 mio. kr. – og dermed 7 pct. mindre end året før.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også