Erhverv

Opblødning i truende handelskrig mellem USA og Kina

USA's finansminister er optimistisk omkring en aftale med Kina, og kineserne har tilbudt at købe flere halvledere fra USA for at nedbringe handelsoverskuddet.

Kinas økonomi buldrer endnu afsted med omkring 7 pct. årlig vækst. Men landet er alt andet end usårligt i en handelskrig. Foto: AP Photo/Kin Cheung

Noget tyder på, at der kan være en opblødning på vej mellem USA og Kina som i sidste ende kan være med til at undgå en handelskrig mellem de to lande.

Det er USA's finansminister Steven Mnuchin, der udtaler, at han er optimistisk omkring en handelsaftale, der kan afbøde truslen fra USA om at indføre toldsatser for 50 mia. dollars mod Kina, skriver Bloomberg, der citerer et interview med Mnuchin i Fox News forleden.

Samtidig skriver Financial Times, at kineserne har tilbudt at købe flere halvledere (semiconductors) fra USA ved at omdirigere sine indkøb fra Sydkorea og Taiwan mod USA i stedet.

Desuden skulle kineserne være i gang med at sætte fart i en ny regulering, der gør det muligt for udenlandske virksomheder at blive majoritetsaktionærer i finansielle selskaber i Kina.

De mildere vinde er med til at trække aktiemarkederne i positiv retning efter flere dages fald. Investorerne har frygtet - og frygter stadig - at der skal komme en decideret handelskrig mellem USA og Kina, samt at det måske også kan inddrage Europa.

De fleste europæiske indeks ligger i positivt område i dag. Det gælder også det danske C25-indeks. Den udvikling tilskrives i høj grad, at frygten for en handelskrig er aftaget en kende.

De amerikanske børser er stadig lukkede, men på det amerikanske futures marked ligger Dow Jones Mini kl. 12.15 til en stigning på knap 300 point. 

BRANCHENYT
Læs også