Erhverv

Disney kan overtage Sky News i giganthandel med Murdoch som bagmand

Som en del af en større handel orkestreret af mediemogulen Rupert Murdoch, kan Sky News være på vej til at blive overtaget af Disney-koncernen, mens Murdochs 21st Century Fox overtager resten af Sky.

Mediemogulen Rupert Murdoch. Arkivfoto: AP Photo/Matt Sayles. Foto: AP/Matt Sayles

Underholdningskoncernen Walt Disney Company kan være på vej til at overtage den britiske nyhedskanal Sky News, som en del af et større køb, der skal bane vej for, at 21st Century Fox kan overtage resten af medievirksomheden Sky.

21st Century Fox, der er ejet af mediemogulen Rupert Murdoch, har forsøgt at købe de resterende 61 pct. af Sky, som Fox ikke allerede ejer i dag, for 11,7 mia. pund, svarende til næsten 100 mia. danske kroner.

Det skriver flere medier herunder BBC.

Rupert Murdoch ejer i forvejen en lang række britiske medier, bl.a. aviserne The Times og The Sun, hvilket har fået de britiske konkurrencemyndigheder til at sætte foden på bremsen i forhold til købsprocessen.

Myndighederne frygter, at det vil give Murdoch magten over en uforholdsvis stor del af de britiske nyhedsmedier, hvis nyhedskanalen Sky News, som er en del af Sky-imperiet, falder ind under Murdochs medieportefølje.

For at bane vejen for at køb, foreslår Rupert Murduch derfor, at Disney overtager Sky News, så nyhedskanalen ikke kommer under samme tag som Murdochs øvrige nyhedsmedier.

Ifølge BBC er Disneys topchef Bob Iger positiv over for at sikre sig Sky News.

Disney har allerede købt store dele af 21st Century Fox i en handel til ca. 330 mia. kr. Den handel ligger i øjeblikket på bordet hos de amerikanske myndigheder, hvor der først ventes at falde en afgørelse i slutningen af 2018 eller starten af 2019.

Disney og Rupert Murdoch er dog ikke de eneste, der vil have fingrene i Sky. Det amerikanske mediegigant Comcast, der bl.a. ejer tv-stationen NBC og Universial Pictures, bød i februar 22,1 mia. pund for Sky.

BRANCHENYT
Læs også