Erhverv

Betting-eventyr kan udelukke Zlatan Ibrahimović fra VM

Zlatan Ibrahimović er blevet medejer af spilleselskabet Bethard. Men skulle Ibrahimović overveje et comeback til det svenske landshold inden VM, kan medejerskabet af Bethard spænde ben for en tur til Rusland.

Foto: Ringo H.W. Chiu/AP

Officielt er han stoppet på det svenske landshold - og sommerens VM i Rusland er derfor ikke længere aktuelt for den svenske megastjerne Zlatan Ibrahimović, der netop er begyndt at slå sine folder i den amerikanske MLS-klub LA Galaxy.

Men skulle Ibrahimović alligevel fortryde sit farvel til landsholdet, skal der mere til end blot et »ja« fra den svenske landstræner Janne Andersson, før Zlatan Ibrahimović kan vende tilbage til de blå-gule fra hinsidan.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimović blev i sidste uge annonceret som ny medejer og reklamesøjle for spillefirmaet Bethard, og det spænder ben for et potentielt comeback på det svenske landshold, fordi medejerskabet overtræder FIFAs etiske regelsæt.

Den svenske fodboldforbunds generalsekretær, Håkan Sjöstrand, vil ikke forholde sig til den aktuelle sag, men til Aftonbladet siger han:

»Ifølge FIFAs regelsæt og etiske regler må en spiller ikke direkte eller indirekte eje aktier i et betting-selskab. Jeg forholder mig til fakta og kan kun redegøre for, hvad der gælder for alle nationer og spillere, der skal deltage ved VM«.

Bethard er spilleselskab med hovedsæde i Sverige, selv om virksomheden er indregistreret på Malta.

»Lige nu er dette et ikke-spørgsmål. Zlatan har valgt at forlade landsholdet. Skulle Zlatan ændre sin holdning, vil vi selvfølgelig løse det uden problemer,« skriver Bethards adm. direktør, Erik Skarp, i en mail til Aftonbladet.

Ifølge den svenske avis kan det bl.a. komme på tale at købe Zlatan Ibrahimović ud af Bethard, hvis han alligevel ønsker at drage med det svenske landshold til Rusland.

36-årige Ibrahimović har spillet 116 landskampe for Sverige og scoret 62 mål. I sin karriere har han bl.a. spillet for storklubber som Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain og Manchester United.

Læs også
Top job