Erhverv

Ulrik Wilbek lider sjældent formuetab

For kun tredje gang på 16 år har Ulrik Wilbek underskud i sit personlige selskab. Men der er der en god forklaring på.

Ulrik Wilbek har opbygget så stor en egenkapital i sit personlige selskab, at han for nogle år siden kunne udbetale et udbytte til sig selv på mere end 3 mio. kr.

Ulrik Wilbek og underskud er ikke ord, der de seneste mange år har rimet på hinanden. Ikke når man er en af landets mest eftertragtede foredragsholdere og har skrevet flere bestseller-bøger.

Men i 2017 kunne Ulrik Wilbek, der nu er borgmester i Viborg Kommune, notere sig et underskud i selskabet Wilbek ApS på knap 300.000 kr.

Det er det kun tredje underskud i selskabets 16-årige historie.

Kigger man i det nye regnskabs noter, gemmer sig der en væsentlig del af forklaringen på 2017-underskuddet.

Lønnen til personalet, der består af Ulrik Wilbek og konen Susanne Munk Wilbek, er nemlig steget med 884 pct.

Fra 136.000 kr. til lidt over 1,3 mio. kr.

»Jeg havde ingen almindelig lønmodtagerindkomst i 2017. Derfor har selskabet (Wilbek ApS, red.) løbende betalt løn til mig, som ikke er så langt fra den løn, jeg tidligere fik,« siger Ulrik Wilbek.

Han henviser til sit stop som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) i 2016.

Gennem årene er egenkapitalen i Wilbek ApS blevet bygget op til en størrelse, så Wilbek for regnskabsåret 2011 kunne udbetale et udbytte til sig selv på mere end 3 mio. kr.

Udbyttet blev brugt til at betale lånet ud på den luksusbolig, han havde købt i musikproduceren Remees tyrkiske ferieparadis Oasis Club. Det fortalte Ulrik Wilbek for nogle år siden til BT.

De væsentligste aktiviteter i Wilbek ApS er »konsulent-, kursus- og forfattervirksomhed samt handel og investering, herunder investering i udlejningsejendomme«, som det står formuleret i CVR-registeret.

Ifølge hovedpersonen selv er virksomheden dog »hensygnende«, mens han er borgmester i de kommende fire år.

»Jeg får fortsat royalties fra nogle af de bøger, jeg har skrevet og har nogle foredrag planlagt i år. Men ellers forventer jeg ikke den store aktivitet, mens jeg er borgmester. Det kan komme på tale at lukke virksomheden, men kun hvis jeg fortsætter som borgmester efter den nuværende periode,« siger Ulrik Wilbek.

Han er den mest vindende træner i dansk håndbolds historie. Han har vundet et utal af medaljer med både herre- og kvindelandsholdet, ligesom han har vundet en række titler som træner for Viborg HK's kvindehold.

Læs også
Top job