Erhverv
0

Efter kæmpe shitstorm: Nu vil Starbucks-topchef mødes med sorte anholdte mænd

De to sorte mænd, der torsdag blev anholdt for at vente på en ven på Starbucks, har takket ja til at mødes med kaffekædens adm. direktør Kevin Johnson.

Aktivister protesterede torsdag i en Starbucks-café i Philadelphia, hvor to sorte mænd i sidste uge blev anholdt. Foto: Mark Bryant (AP)

Starbucks-topchefen Kevin Johnson havde ikke regnet med at bruge sin weekend på at redde trådene ud efter en kæmpe shitstorm på sociale medier.

En shitstorm, der startede torsdag, da to sorte mænd blev anholdt i en Starbucks i Philadelphia efter at have ventet på en fælles bekendt.

Kevin Johnson har lovet bod og bedring og udtrykt et ønske om at mødes med de to mænd. Et tilbud de to mænd nu har takket ja til, erfarer CNN Money.

Håndsrækningen sker efter, at Starbucks har befundet sig i en regulær shitstorm, efter videooptagelser af den kontroversielle anholdelse har floreret på de sociale medier i weekenden.

Optagelser, hvor seks betjente stillede sig over for de to mænd og bad dem om at forlade caféen, fordi de to mænd ikke havde bestilt noget endnu.

I et interview bragt på amerikansk morgen-tv fortalte topchefen i Starbucks, at han håbede på at møde de to mænd, så han personligt kunne stikke dem en undskyldning ansigt til ansigt.

Starbucks-direktøren har tidligere kaldt episoden »forkastelig« og understreget, at en lignende situationer under ingen omstændigheder må gentage sig. 

Han fortæller, at kaffekædens ansatte fremover vil få træning i "ubevidste bias/fordomme".

»Starbucks er kraftig modstander af diskrimination og racistisk profilering,« lød således det fra Kevin Johson i interviewet.  

Ifølge Washington Post ankom en mand ved navn Andrew Yaffe til caféen og forsøgte at forklare betjentene, at de to mænd ventede på ham.

»Hvorfor blev de bedt om at gå? Det er i den grad diskriminerende,« sagde Andrew Yaffe til Washington Post.

Mandag fandt der demonstrationer sted foran og inde i den pågældende Starbucks, hvor demonstranter ønskede afdelingslederen fyret og caféen lukket, beretter CNN Money.

Ifølge en talsmand fra Starbucks er tidspunktet for direktørens møde med de to sorte mænd endnu ikke fastsat, men kæden håber på, at mødet allerede kan finde sted i indeværende uge.

BRANCHENYT
Læs også