Erhverv

Stadil-familiens shippingfirma skifter navn

Med under to år på bagen sejler Hummel-ejer Christian Stadils shippingfirma i en ny retning.

Thor Stadil og Christian Stadil  (i baggrunden) stiftede i august 2016 et nyt shippingfirma. Nu skifter det navn. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Knap to år efter at Stadil-familien søsatte et nyt tørlastrederi, Thorco Bulk, skifter selskabet navn.

Thorco-navnet er blevet skrottet, således at rederiet nu hedder Trithorn Bulk. Det oplyser selskabet i en meddelelse, ifølge Shippingwatch.

»Vi ønsker at styrke vores virksomheds identitet og position i markedet ved at tage et navn, der virkelig udtrykker, hvad vi, trioen fra det nordlige Danmark, har opbygget sammen med Thornico,« siger ledelsen i en meddelelse uden at uddybe navneskiftet yderligere.

Trithorn Bulk er en del af Thornico-koncernen, som er ejet af milliardærerne Christian og Thor Stadil. De stiftede selskabet i august 2016, og det var en overskudsforretning med det samme.

Det seneste årsregnskab fra Trithorn Bulk viste en omsætning på 840 mio. kr. og et overskud efter skat på lidt over 5 mio. kr. Til gengæld har en andet af Stadil-familiens shippingvirksomheder, Thorco Shipping, store underskud.

Trithorn Bulk drives fra tre kontorer i hhv. København, Norge og Schweiz. Selskabet drives af tre tidligere kolleger fra Western Bulk med René Mikkelsen i spidsen som adm. direktør.

I modsætning til visse andre rederier ejer Trithorn Bulk ikke sine egne skibe, men lejer dem for kortere perioder.

»Vi kan tjene penge på det her, fordi vi ikke har den lange bog og de dyre både med os. Hvis man ser på konkurrenterne, så kan de operatørmæssigt tjene mange penge, men de taber samlet set på de dyre både,« sagde adm. direktør René Mikkelsen til Børsen i forbindelse med etableringen af selskabet.

Thor Stadil er formand i Trithorn Bulk. Sammen med sin søn, Christian Stadil, er han god for over 3 mia. kr.

Læs også
Top job