Erhverv

Legetøjsmilliardær får nej til at redde Toys'R'Us

En lukning af flere hundrede Toys'R'Us-butikker kommer tættere på. Men den kollapsede legetøjsgigant er ikke helt død endnu.

Isaac Larian (tv.) grundlagde MGA Entertainment, der står bag Bratz-dukkerne, som konkurrerer med Barbie-legetøjet. Foto: AP/Christine Cotter

Manden bag de verdenskendte Bratz-dukker får ikke lov til at købe stumperne af den kollapsede legetøjsgigant Toys'R'Us.

For en måned siden meddelte Toys'R'Us, der er gået i betalingsstandsning, at kæden vil lukke eller sælge samtlige sine amerikanske butikker, medmindre at en køber melder sig på banen og viderefører butikkerne.

Det fik milliardæren Isaac Larian på banen med et bud på 5,4 mia. kr. for 200 af de resterende 735 Toys'R'Us-butikker i USA samt 80 butikker i Canada. Men buddet er blevet afvist af konkursboets kurator.

Det siger kilder med kendskab til processen til både Wall Street Journal og CNN.

Isaac Larian grundlagde MGA Entertainment, der står bag Bratz-dukkerne, som konkurrerer med Barbie-legetøjet. Han vil bruge en pæn del af sin egen formue på at købe de mange Toys'R'Us-butikker, men der er også bankfinansiering og andre investorer med hans nu afviste bud.

Selv siger hovedpersonen, at han ikke er bekendt med afvisningen.

»Men hvis det passer, er det meget skuffende. Vi er overbeviste om, at vi har givet et fair bud på selskabets amerikanske aktiver,« siger Isaac Larian til CNN.

Ifølge CNN overvejer Toys'R'Us lige nu andre bud. Om disse bud vil kunne forhindre en lukning af de amerikanske- og canadiske butikker er uvist. Cirka 33.000 job er i fare.

Toys "R" Us har i årevis kæmpet med indtjeningen og har været under hårdt pres fra bl.a. nethandlen, der har snuppet en større del af legetøjssalget.

Samtidig sidder Toys "R" Us på en kæmpemæssig gæld - næsten 30 mia. kr. - som blev optaget, da en række kapitalfonde i 2005 købte selskabet.

Læs også
Top job