Erhverv

Milliardærs salg af livsværket vakler

Niels Thorborg har ifølge Børsen fortalt flere medarbejdere, at salget af hans milliardkoncern glipper i denne omgang.

Niels Thorborg. Foto: Nicolai Lorenzen

Den danske milliardær Niels Thorborg har svært ved at finde en køber til sit livsværk 3C Retail, der bl.a. står bag L'easy. Han har fortalt flere medarbejdere i koncernen, at en handel ikke bliver til noget i denne omgang. Det skriver Børsen.

Jagten på en ny ejer af 3C Retail har stået på siden august. Da meldte Niels Thorborg offentligt ud, at han ville sælge hele eller dele af koncernen. Til at hjælpe med at finde en køber har Thorborg allieret sig med storbanken Nordea.

Sammen havde de ifølge Børsens oplysninger udset sig en udenlandsk kapitalfond som køber, men har ikke kunnet blive enige om en handel. Niels Thorborg har ikke kommenteret oplysningerne.

Den fynske rigmand er blandt landets rigeste med en anslået formue på knap 9 mia. kr. Thorborg begyndte som 21-årig med at udleje vaskemaskiner og endte med at opbygge det, der i dag er kendt som L'easy.

Niels Thorborg er også manden bag Wupti.com, som han i 2015 solgte til Dansk Supermarked. Derudover ejer han isenkræmmerkæden Værsgo og er engageret i både robotfirmaer, ejendomme og fodboldklubben OB.

Ifølge Børsen er salget af Thorborgs milliardimperium ikke lagt fuldstændigt i graven. Nordea har stadig salgsmandat, men en evt. handel ligger ikke lige for, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også