Erhverv

Bestseller-milliardær køber sig ind i "adeligt" landbrug

Anders Holch Povlsen har købt en stor portion af dansk virksomhed, der høster guld på landbrug i Slovakiet. Ejerkredsen tæller også en lensgreve, kammerherre og godsejer.

Anders Holch Povlsen, der er ejer af og adm. direktør i Bestseller, er nu medejer af et stort landbrug i Slovakiet. PR-foto

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen slutter sig nu til en lensgreve, kammerherre, godsejer og Lego-rigmand.

Holch Povlsen har således gennem sin koncern Heartland købt 45 pct. af virksomheden Donau Agro ApS, der investerer og driver landbrug i Slovakiet, og som de seneste år har skovlet millioner ind til sine ejere.

Ifølge Jørgen Skeel, godsejer, kammerherre, hofjægermester og bestyrelsesformand i Donau Agro, er det en fælles interesse for landbrug, der har ført til Anders Holch Povlsens investering.

»Vi har fået en partner ind, som gerne vil være en del af vores veldrevne landbrug. Det er vi utroligt glade for,« siger han til Finans.

Donau Agro driver landbrug med planteproduktion på et areal, der måler mere end 14.000 hektar i Slovakiet. Det svarer til mere end Samsøs samlede areal.

I 2017 steg Donau Agros omsætning med 27 pct. til 123,4 mio. kr. Indtjeningen faldt dog markant i forhold til året forinden.

»2017 var det tørreste år, vi har haft hidtil dernede. Det gav dårlige vækstbetingelser og dermed lavere udbytter. På den baggrund var vi tilfredse med alligevel at have overskud,« siger Jørgen Skeel.

I år forventer Donau Agro at tjene mellem 10 og 16 mio. kr. før skat. Donau Agro beskæftiger 120 personer.

Udover Anders Holch Povlsen og Jørgen Skeel består ejerkredsen af lensgreven Bendt Wedell, der er Danmarks næststørste jordejer, godsejer Niels Skou og endelig Lego-familiemedlemmet Anders Kirk Johansen.

Sidstnævnte er kendt som rebellen i Lego-familien, da han blev direktør i en fodboldklub i en ung alder, gerne stiller op til et billede med en cigar i hånden og ikke er bange for at skilte med sin rigdom.

Modsat de andre i Lego-familien virker Anders Kirk Johansen til at have det fint i offentlighedens søgelys.

Læs også
Top job