Sådan får du dig selv til at funkle på Linkedin
Chefen for analyseteamet i det globale karrierenetværk gav på en konference for nylig en række råd til, hvordan man fremstår i det bedste lys for en kommende arbejdsgiver.
DENVER - Karrierenetværket Linkedin er for mange arbejdsgivere et af de første steder, man søger hen til for at danne sig et overblik over, om en kandidats kvalifikationer og personlighed matcher det, man søger.
Derfor kan man som aktivt jobsøgende gøre sig selv en tjeneste ved at lade sig inspirere af de gode råd, som leder af analyseteamet AMER Infight i Linkedin, Jennifer Brett, for nylig gav på en konference om data i Denver i USA.
Første trin på vejen mod en mere iøjnefaldende profil på netværket er at perfektionere sine oplysninger. Jennifer Brett har følgende råd:
- Vær præcis og kortfattet i din beskrivelse af dig selv. Ingen arbejdsgiver læser en lang stil om dig til ende. Sørg for i teksten også at skrive vigtige nøgleord, da de kan nå op i toppen af en google-søgning på dit navn.
- Sæt altid et professionelt foto af dig selv på din profil.
- Vær kreativ med din overskrift. Den behøver ikke at være den samme som din jobtitel. Prøv i stedet at skrive, hvad du laver.
- Gør din profil levende med links til relevante videoer, præsentationer, presseklip med mere om og af dig. Vælg de emner, der bedst indrammer, hvem du er.
Når din profil er tiptunet, gælder det om at netværke og interagere på Linkedin, men det skal gøres på den rigtige måde. Forbind dig f.eks. med de rette mennesker. Til illustration har CEO’en for Linkedin, Jeff Weiner, som princip kun at takke ja til invitationer til at forbinde sig fra personer, han har mødt.
Gode typer at forbinde sig med er kolleger, både nuværende og tidligere, da de måske kender til jobåbninger andre steder. Det samme gælder gamle klassekammerater.
Skab også netværk med personer, som du møder på konferencer. Folk i ens egen branche kan have nyttig viden, påpeger Jennifer Brett.
Hun opfordrer til at sende en personlig hilsen med, hvis du inviterer en person, som du ikke kender så godt.
Endelig kan man med fordel engagere sit netværk ved at like, dele, opdatere sin status og kommentere, som man kender det fra Facebook.
Finans var inviteret til Denver, USA, af SAS Institute