Erhverv

Har lukket butikker og tabt millioner: Kriseramt dansk tøjkæde skifter ejer

Det tidligere så succesfulde modefirma Noa Noa har i årevis været ude i en overlevelseskamp. Nu skifter selskabet igen ejer.

Det tidligere så succesfulde modefirma Noa Noa har i årevis været ude i en regulær overlevelseskamp. Nu skifter selskabet igen ejer. Foto: Mik Eskestad

Den hårdt pressede danske modekoncern Noa Noa skifter igen ejer efter flere år med milliontab, lukkede butikker og fyrede medarbejdere.

For blot fire år siden valgte den tidligere ejer, kapitalfonden Axcel, at sælge firmaet til en ny ejerkreds bestående af Christian Riisberg og Gustaf Öhrn.

Nu skifter Noa Noa så igen hænder.

Ifølge en registrering i CVR-registret er Noa Noa blevet overtaget af folkene bag den nystiftede kapitalfond Greystone Capital Partners, der har som formål at købe kriseramte virksomheder.

Derudover består den nye ejerkreds i Noa Noa af Kraks Fond og selskabet bag Velux-koncernen, VKR Holding.

Her er den nye ejerkreds
  • Nick Jensen, tidligere direktør og aktionær i l-data
  • Anders Bønding, mangeårig chef for Danske Banks corporate finance
  • Christian Hassel, der var med til at etablere Carnegies investeringsbank
  • Kraks Fond, der investerer i erhvervsvirksomheder
  • VKR Holding, der er ejet af familien bag Velux-koncernen

Det hele er foregået »lidt bag lukkede døre,« siger Noa Noas presseansvarlige til Finans. Medarbejderne er indkaldt til møde over middag, og en pressemeddelelse er ved at blive udarbejdet, forlyder det.

Den nye bestyrelsesformand i Noa Noa, Christian Hassel, sad i møde, da Finans fangede ham på telefonen. Han ville derfor ikke udtale sig.

Det tidligere så succesfulde modefirma Noa Noa har i årevis været ude i en regulær overlevelseskamp. Underskuddet de seneste fem år er løbet op i næsten 200 mio. kr., og egenkapitalen er ædt op.

Derfor måtte Noa Noa i fjor gå i banken for at få forlænget selskabets kreditaftale frem til udgangen af 2018. Derudover blev der indgået aftale om ekstra kredit for at sikre driften.

Da de to stiftere - brødrene Lars og Harald Holstein-Holsteinborg - i 2007 solgte Noa Noa til kapitalfonden Axcel, var situationen en helt anden. Da havde tøjfirmaet kæmpestore overskud, men så ramte finanskrisen.

Med et stort tab måtte Axcel ved udgangen af 2014 afhænde Noa Noa til en ny ejerkreds bestående af Christian Riisberg og Gustaf Öhrn.

Sammen med adm. direktør Henrik Aaen Kastberg igangsatte de en omfattende turnaround, bl.a. ved at lukke butikker over hele landet og skære i medarbejderstaben.

I dag har Noa Noa cirka 80 butikker, hvoraf knap halvdelen er egne butikker og resten franchisebutikker. Selskabet beskæftiger cirka 150 medarbejdere.

I forbindelse med ejerskiftet er der også gennemført en kapitalforhøjelse på cirka 18 mio. kr., fremgår det af CVR-registret.

Læs også