Erhverv

Danmarks største taxiselskab sat til salg

Et stort flertal i bestyrelsen vil sælge Dantaxi 4x48. Salget vil ikke have effekt på prisen for en taxitur, mener direktør.

Foto: Casper Holmenlund Christensen  Foto: Casper Christensen Holmenlund

1.450 taxier og selskabet bag skal sælges.

Ved en generalforsamling i april blev vognmændende, der alle ejer en del af landets største taxiselskab, Dantaxi 4x48, enige om, at et nyt ejerskab er vejen frem.

Her stemte 94 pct. af de fremmødte ja til bestyrelsens forslag om at sælge taxiselskabet.

»Når vi vælger at sætte til salg nu, er det fordi, vi anser tidspunktet for at være det mest optimale. Både set i relation til vores nuværende ejere, vognmændene, men også overfor en mulig køber. For den rigtige køber er der et uopdyrket potentiale i virksomheden og i markedet generelt, der kan udnyttes,« oplyser Carsten Aastrup, direktør i Dantaxi 4x48, i en pressemeddelelse.

Det kommer dog ikke til at betyde, at prisen på en taxikørsel ryger i vejret.

»Det ligger slet ikke i kortene. Faktisk tror jeg, at kunderne udelukkende kommer til at mærke endnu bedre service i form af værdiskabende kundekoncepter og bedre tilgængelighed. Vores vognmænd og chauffører fortsætter med at udbyde taxikørsel og køre kunderne som hidtil, selvom ejerkredsen potentielt ændres,« siger han.

Salget skyldes primært den nye taxilov, der trådte i kraft ved årsskiftet. Her fik chaufførerne mulighed for tjene penge på salg af taxiselskaber.

Ifølge pressemeddelelsen vil Dantaxi 4x48 nu gå i dialog med mulige købere og udarbejde salgsmateriale. Et salg vil styrke den position, som Dantaxi 4x48 har på markedet, mener Carsten Aastrup.

»Mange nye vognmænd vil gerne køre med os, hvilket bl.a. skyldes vores landsdækkende tilstedeværelse, et stærkt brand, taxa-appen MOOVE og en velfungerende administration,« siger han.

Dantaxi og 4x48 blev i januar 2017 sammenlagt og blev til Danmarks største taxiselskab Dantaxi 4x48. Selskabet udfører taxikørsel i 54 kommuner i Danmark og har en samlet omsætning på 1,6 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også