Netcompany går efter pris på mere end 7 mia. kr.

Danske Bank peger på, at Netcompany er mellem 7 og 9 mia. kr. værd.

Børsnoteringen af Netcompany vil forgylde adm. direktør og stifter André Rogaczewski samt dele af ledelsen, der ejer 49 pct. af selskabet, mens kapitalfonden FSN ejer de resterende. Foto: BIDSTRUP STINE

Med tykke analyserapporter fra bl.a. Danske Bank og SEB i ryggen kan fremstormende Netcompany ifølge Finans’ oplysninger argumentere for en væsentligt højere pris ved børsnoteringen i starten af juni, end de bud, der tidligere har været fremme.

Ifølge Finans’ oplysningerne lægger bankernes analytikere op til en værdi af Netcompany på 7-9,5 mia. kr.

Institutionelle investorer har i disse dage været indbudt til såkaldte no name-møder i bankerne bag børsnoteringen, hvor de er blevet præsenteret for bankernes aktieanalyser af Netcompany.

Det vil sige møder, hvor investorerne ikke på forhånd har vist, hvad det har drejet sig om, selvom de fleste har kunnet regne ud, at det var børsnoteringen af Netcompany, der var på tapetet.

En kilde tæt på forløbet fortæller, at Danske Bank i en spritny analyse peger på en værdi af Netcompany i omegnen 7-9 mia. kr. I en anden analyse fra bankerne bag børsnoteringen vurderes værdien ifølge Finans’ oplysninger til 7-9,5 mia. kr.

Bankernes bud flugter som regel med selskabets ambitioner, da de er hyret til opgaven, men det er væsentligt højere priser, end hvad der tidligere har været spekuleret i.

Specielt hvis prisen lander i den høje ende, vil det piske Netcompany til at levere på sine ambitiøse vækstmål, hvis ikke investorene skal få sig en kedelig oplevelse.

De angivne priser svarer til mellem 13 og 17 gange Netcompanys ventede driftsresultat (ebitda) i år.

Til sammenligning koster konkurrenten NNIT - der dog slet ikke kan prale af samme vækstrater - omkring ni gange driftsresultatet i år.

Netcompanys højere pris skyldes selskabets overlegne vækstrater og tårnhøje lønsomhed, som bankerne bag børsnoteringen hellere sammenligner med selskaber som Epam Systems og Globant - begge børsnoteret i USA - samt italienske Reply end NNIT ifølge Finans’ oplysninger.

Fx tjener Netcompany mere end dobbelt så meget som NNIT for hver krone, der omsættes, og mens NNIT vokser omkring en håndfuld procent, sigter Netcompany efter at vokse 20-25 pct. om året frem til 2021.

»De har en forholdsvis høj driftsmargin og en vækst, der er markedet overlegen. Den største udfordring er at evaluere, om det er noget, der kan fortsætte,« siger en institutionel investor.

»Hvis jeg tror på deres vækst, er den for billig. Ellers er den alt for dyr,« siger en anden.

Det er Danske Bank, Deutsche Bank, Morgan Stanley og SEB, der står bag børsnoteringen.

Analyserapporterne er udarbejdet af bankernes aktieanalytikere, men det er velkendt blandt investorer, at analyserne er en art salgsmateriale og skal tages med et gran salt.

Hverken Danske Bank, Netcompany eller FSN, der ejer 51 pct. af selskabet, ønsker at kommentere.

Læs også
Top job