Erhverv

It-milliardær vil redde kendt dansk designfirma

Kaare Danielsen, milliardæren bag Jobindex, har købt sig ind i det tabsramte designfirma Jacob Jensen Design.

Kaare Danielsen, der har tjent styrtende på Jobindex, vil nu redde designvirksomheden Jacob Jensen. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Det tabsramte danske designfirma Jacob Jensen Design har fået en saltvandsindsprøjtning fra Jobindex-milliardær Kaare Danielsen.

Rigmanden har købt sig ind i den hæderkronede designvirksomhed for en ejerandel på 15-20 pct.

»Jeg har investeret i Jacob Jensen, fordi jeg synes, det er et spændende selskab med en spændende historie,« siger Kaare Danielsen, der ikke vil oplyse, hvor mange penge han har postet i virksomheden.

Jacob Jensen Design er ikke et nyt bekendtskab for Kaare Danielsen, der tidligere har brugt firmaet til at udstikke designprofilen på Jobindex.

Jacob Jensen Design blev grundlagt af designikonet Jacob Jensen i 1958 og står bag klassikere som Margrethe-skålen og en lang række designs for Bang & Olufsen.

Siden 2015, hvor Jacob Jensen døde, har designvirksomheden haft svært ved at tjene penge.

I 2016 havde Jacob Jensen Design et underskud på 23 mio. kr. Og på trods af en kapitalindsprøjtning i 2017 på 2 mio. kr., var der stadig røde tal på bundlinjen med et underskud på 3,5 mio. kr.

Den dårlige økonomi bekymrer dog ikke Kaare Danielsen.

Han peger på, at Jacob Jensen har brændt nallerne i forsøget på at kombinere design og produktion af egne produkter, men at skuden nu skal vendes - ikke mindst ved hjælp fra et digitalt mindset. Her kommer it-nørden ind i billedet.  

»Jeg ser et stort potentiale i Jacob Jensen, da de er rigtig stærke på designområdet. For at gøre sig gældende på forbrugerområdet skal man tænke det digitale med. Der, håber jeg, at jeg kan bidrage med noget viden,« siger Kaare Danielsen og nævner en virksomhed som Designit, der har formået at kombinere moderne design med intelligent software.

Hvornår han får smæk for skillingen, og Jacob Jensen Design begynder at tjene penge igen, tør Kaare Danielsen dog ikke spå om.

»Men jeg laver langsigtede investeringer. Med Jacob Jensen kan jeg se en stolt historie, man kan bygge videre på. Forbrugerdesign er et svært område at gøre sig gældende, men der er helt klart muligheder, hvis man finder tilbage til rødderne,« siger han.

Kaare Danielsen skabte Jobindex i 1996 og er blevet milliardær på sin opfindelse. Han har en anslået formue på cirka 1,5 mia. kr.

Læs også
Top job