Erhverv

Brødre tjener millioner på kendt pubkæde: Nu vil de til udlandet

Den landsdækkende pubkæde Old Irish Pub, der er ejet af brødrene Blak, er for alvor blevet en god forretning. En satsning i udlandet er under opsejling.

Old Irish Pub har 25 pubs rundt om i landet - bl.a. her i Aalborgs berømte drukgade Jomfru Ane Gade.

Et brødrepar fra Roskilde har på få år skabt landets største familieejede pubkæde. Millionerne ruller ind, og brødrene gør nu klar til at erobre udlandet.

Der er tale om den landsdækkende pubkæde Old Irish Pub, som er ejet af Kristian og Peder Blak. Et nyt regnskab fra pubkæden viser, at den i 2017 mere end femdoblede overskuddet til 8,5 mio. kr. før skat.

Samtidig gør kæden med sine 25 pubs klar til at etablere sig i »et eller flere nabolande,« skriver ledelsen i regnskabet.

I den forbindelse er Old Irish Pub blevet omdannet fra ApS til A/S, og der er blevet indsat en professionel bestyrelse med Benny Blak som formand. Det fremgår af en registrering i CVR-registret.

»Det er selskabets forhåbning, at konceptet vil blive lige så vel modtaget i nabolandene, som det har været i Danmark,« skriver ledelsen.

Finans har forsøgt at få en kommentar til udlandsplanerne fra adm. direktør Kristian Blak. Han skriver i en mail, at pubkæden er »stolt og ydmyg« over sine resultater.

»Vi vil nu i den næmeste fremtid se på mulighederne for at tage vores koncept ind på andre markeder. Derudover er der ikke så meget mere at sige,« skriver Kristian Blak.

Brødrene Blak har dog tidligere udtalt, at de har Stockholm, Oslo, Hamburg, Berlin og Barcelona i kikkerten. I det nye regnskab fremgår det desuden, at Old Irish Pub forventer at åbne yderligere tre pubs herhjemme i løbet af 2018.

Det hele begyndte med, at Kristian og Peder Blak i 2013 åbnede pubben Mulligans i Roskilde. Siden har brødrene etableret sig i alle landets største byer og en række provinsbyer. Og nu begynder deres pubeventyr altså for alvor at kaste penge af sig.

Kristian Blak kalder i regnskabet millionoverskuddet i 2017 for »særdeles tilfredsstillende,« ikke mindst fordi der blev investeret heftigt i at udvide kæden.

I år forventer pubkæden i øvrigt at tjene endnu mere, uden at den sætter tal på.

Egenkapitalen i Old Irish Pub er vokset til knap 19 mio. kr. Blak-brødrene ejer kæden via hvert deres holdingselskab.

Læs også
Top job